03. okt 2018.

RTS: Za prenos finala u odbojci tražena je astronomska cifra

Gledaoci RTS-a bili su neprijatno iznenađeni kada su shvatili da javni servis neće prenositi polufinale i finale Svetskog prvenstva u odbojci, niti borbu za bronzanu medalju (gde je naša reprezentacija zauzela 4. mesto), dok je istovremeno prenosio Svetsko prvenstvo u košarci za žene, gde naša reprezentacija čak i ne učestvuje.

Foto: Cenzolovka

Međutim, nije reč o „hiru“ javnog servisa, već o činjenici da prava na prenos svetskih prvenstava u odbojci po prvi put prodaje engleska kompanija „IMG“, koja je za prenos tražila astronomsku cifru, ali i uslovljavala emitovanjem drugih odbojkaških utakmica.

– Oni su nas uslovljavali da pored prava na emitovanje svetskih prvenstava za žene i muškarce kupimo i prava na emitovanje novoustanovljenog takmičenja „Liga nacija“ i to za naredne tri godine. Nismo mogli da prihvatimo ponudu jer bi to bilo mnogo utakmica koje RTS ne bi mogao da prenosi. Nisu hteli da nam daju samo prava na svetska prvenstva, a cena za ceo paket koji su nudili je bila astronomska – objašnjava za Danas Zoran Marković, urednik sportske redakcije RTS-a.

Sa druge strane, emitovanje svetskih prvenstava u košarci i za muškarce i za žene već je kupljeno, i zbog toga su gledaoci javnog servisa pratili polufinale i finale koje su igrale žene.

– RTS je kupio paket za žene i muškarce u košarci, tako da smo obezbedili emitovanje svetskog prvenstva za muškarce koje se sledeće godine igra u Kini i gde očekujemo dobar rezultat naših momaka – zaključuje Marković.


Autor: K. Ž.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend