30. okt 2021.

TV N1: Posle sedam godina dokažite da ste hrabri, igrajte fer makar šest meseci

Laži, targetiranje, vređanje, spinovanje, ugrožavanje bezbednosti, pretnje, napadi na terenu, ometanje snimanja, skidanje iz državnog kabla... jedan beskonačan niz koji novinari N1 praktično žive svaki dan poslednjih sedam godina.

Foto: N1

Zašto je jedan kablovski news kanal tako značajan da se s njim obračunava cela državna mašinerija političara, poslanika, tabloida, TV sa nacionalnom frekvencijom, kvazi “analitičara” i botova? Zašto se N1 doživljava kao politički protivnik? Zašto stanica koja jedva doseže do trećine populacije Srbije toliko smeta da državni Telekom u svojim planovima, kako sami navode, ima za cilj uništenje tog medija? Zašto se suvlasnik United Group ne skida s naslovnica tabloida kao da je državni neprijatelj br. 1 ? Odgovor na sva pitanja je jednostavan: Srbiji ne odgovara medij u kome novinari mogu profesionalno da rade, da ne pripadaju nijednoj političkoj grupaciji, da slobodno razmišljaju i rasuđuju, da imaju nezavisnu uređivačku politiku. Zato što im smeta jer ne znaju ko je “gazda” koga će da pozovu da se s njim dogovore ko treba da se napadne, a ko ne sme da se pomene. Zato što je potrebno istinu sakriti dimnim bombama spin doktora.

Sistematski se radi na tome da se ovo društvo ne seti kako izgledaju slobodni mediji, da se plasiraju samo teme za koje oni koji su na vlasti smatraju da im koriste. Nije to ništa novo, svi to pokušavaju da rade, reći će oni koji pažljivo posmatraju svetske trendove. Pokušavaju, ali im institucije i javnost ne dozvoljavaju da potpuno unište slobodne medije, ako režimi nisu autokratski. Protiv N1 se igra prljavo, nepristojno, a sudije nema da sve to primeti i kazni. Protiv N1 nema fer utakmice, a oni koji nas napadaju se hvale da su snažni i da rade u korist države, a zapravo rade u korist vladajuće oligarhije.

Predlažemo im da pokažu koliko su jaki i hrabri. Hajde da nas ne pominjete jedno šest meseci, hajde nam dostavite informacije prema Zakonu o slobodnom pristupu informacijama, hajde dođite u studio N1 u duel s političkim protivnicima, hajde dođite na intervju kada vas zovemo i odgovarajte na naša pitanja, a ne da pričate ono što vi želite. Ako ste hrabri onda probajte da igrate utakmicu u kojoj protivniku nisu vezane i ruke i noge. Kad nećete da nas prenosite u državnom kablovskom operatoru, dopustite da se vaš konkurent proširi u mestima gde nema nijedan priključak. Ukratko, probajte da pokažete da želite normalno društvo. Samo probajte, neće ništa boleti kada se čuje i vidi istina.

Redakcija N1 televizije


Video prilog N1

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend