20. jul 2018.

Telekom bez objašnjenja prestaje da emituje „Srpsku naučnu televiziju“

Telekom Srbija odlučio je da ne produži ugovor sa „Srpskom naučnom televizijom” (SNTV) i 12. avgusta prekinuće emitovanje ovog kanala kroz kablovski sistem Open IPTV, potvrdio je Udruženju novinara Srbije (UNS) generalni direktor i glavni i odgovorni urednik SNTV-a Živojin Žika Petrović.

„Obaveštavamo Vas da od navedenog datuma nećemo produžiti važenje ugovora i da će isti biti raskinut, a emitovanje programa kanala SNTV obustavljamo“, navodi se u dopisu Telekoma Srbije, a koji je SNTV objavio na Fejsbuku.

Kako je UNS-u rekao Petrović program SNTV-a je u sistemu Telekom Srbija pet godina i do sada je ugovor nakon isteka, automatski produžavan.

„Sada smo, za razliku od prethodnih godina, dobili dopis da ne žele da obnove ugovor i da naš TV kanal više neće emitovati“, rekao je UNS-u Petrović i dodao „da oni po ugovoru imaju pravo da raskinu saradnju bez obrazloženja, što su i učinili“.

“Nama je iskreno žao što će deo naše publike ostati bez kulturno-obrazovnog programa, u kom pre svega promovišemo obrazovanje, nauku, kulturu, naše mlade genijalce, istaknute naučnike i afirmisane umetnike, sve u svemu, prave vrednosti svakog društva”, kaže Petrović.

On navodi da je sreća što je program SNTV-a vidljiv u drugim kablovskim sistemima i da se nada “da će verni gledaoci pronaći način da ih i dalje prate i podržavaju”.

UNS nije dobio odgovor od Telekoma Srbije zbog čega nije produžio ugovor SNTV.

Podsetimo, United Media koja je u većinskom vlasništvu kompanije KKR,  dobila  je prošlog meseca odobrenje od Komisije za zaštitu konkurencije, da kupi SNTV.

Fond KKR je preko United Media u Srbiji vlasnik kablovskog operatera SBB i televizije N1.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend