17. feb 2023.

Tribina „Gde su granice privatnosti u medijskom izveštavanju“ u Medija centru

Savet za štampu organizuje tribinu „Gde su granice privatnosti u medijskom izveštavanju“, koja će biti održana 21. februara u Medija centru (Terazije 3), sa početkom u 11 sati.

Kodeks novinara Srbije (foto: UNS)

Članice Komisije za žalbe Saveta za štampu Tamara Skroza i Vida Petrović Škero, kao i An Mari Ćurčić iz inicijative „Za tebe važno je“ i Nevena Martinović iz Šer fondacije će govoriti o tome koliko mediji poštuju privatnost žrtava i počinilaca krivičnih dela, posebno dece i maloletnika.

Na tribini će biti reči o tome zašto je neetično izveštavanje, bez saosećanja sa porodicama nastradalih i uvažavanja dostojanstva žrtve, danas pre pravilo nego izuzetak.

„Želimo da sa vama podelimo iskustva naše Komisije za žalbe u odlučivanju o žalbama u vezi sa povredama prava na privatnost i trendovima koji se, po rezultatima našeg monotoringa, iz godine u godinu pogoršavaju“, navodi se u saopštenju Saveta za štampu.

Na tribini će se razgovarati i o tome koliko je pravo na privatnost javnih ličnosti suženo. Iz Saveta sa štampu će ukazati i na probleme u vezi sa pravom na privatnost onlajn sferi, kao i pravom na zaborav.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend