16. nov 2021.

Urednica Panpresa i saradnica Cenzolovke Ivana Predić dobitnica nagrade Poverenika za zaštitu ravnopravnosti

Urednica portala Panpres iz Pančeva Ivana Predić, i stalna saradnica Cenzolovke, dobitnica je prve Godišnje medijske nagrade za najbolje medijske tekstove i priloge na temu borbe protiv diskriminacije i promovisanja ravnopravnosti i tolerancije Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i Misije OEBS-a u Srbiji, u kategoriji onlajn medija.

Priznanje joj je dodeljeno za tekst o ranim brakovima u romskoj zajednici pod nazivom „Oduzimanje detinjstva, obrazovanja, prava na život i odrastanje„.

Nagrada joj je dodeljena na današnjoj konferenciji, koja je održana u Klubu poslanika povodom Međunarodnog dana tolerancije, 16. novembra. Ovo priznanje uručeno joj je po drugi put, prvi put dobila je drugu nagradu za reportažu 2017. godine zajedno sa koleginicama Mirjanom Marić i Tanjom Marin.

Žiri u čijem su sastavu bili predstavnici i predstavnice Poverenika i Misije OEBS-a, i prošlogodišnji dobitnici prve tri nagrade – Aleksandar Minić, Aljoša Mudri i Bojana Milovanović objasnili su da je pristiglo dosta kvalitetnih radova objavljenih na portalima zbog čega su dodeljene dve treće i dve prve nagrade.

Jelena Jovanović, sa portala Espreso i Ljubinka Ljujić, Forum Prijepolje dobile su treću nagradu, druga nagrada pripala je Jeleni Ostojić, Telegraf, dok je prvu nagradu sa našom urednicom podelio Petar Paunović, Startit.

U kategoriji štampe dodeljena je samo druga nagrada Dragani Nikoletić. Treću nagrada u oblasti radio i televizije dobila je Tijana Sibinović, Radio Beograd, druga nagrada pripala je Vanji Đurić, N1, a prva Dragani Savić, Euronews.

Nagradu je po šesti put dodelio Poverenik za zaštitu ravnopravnosti uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji.

Na konferenciji su predstavljeni i rezultati istraživanja „Rodna ravnopravnost i ravnoteža između poslovog i privatnog života“, u okviru projekta „Ka rodnoj ravnopravnosti kroz povećane mogućnosti za ravnotežu između poslovnog i privatnog života“, koji Poverernik za zaštitu ravnopravnosti zajedno sa Poverenikom za rodnu ravnopravnost i jednak tretman Estonije i gradom Hajdelbergom realizuje u okviru programa Evropske unije „ Prava, jednakost i državljanstvo“ ( Rights, Equality and Citizenship – REC).

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend