28. feb 2020.

Urednici „SEEcult“ uručena nagrada „Tanja Petrović“

Portal za kulturu Jugoistočne Evrope "SEEcult.org" ovogodišnji je dobitnik Nagrade za izuzetan doprinos afirmisanju kulture i umetnosti u medijima, Fondacije "Tanja Petrović". Urednici portala Vesni Milosavljević priznanje je uručio prošlogodišnji laureat Teofil Pančić na svečanosti u Jugoslovenskoj kinoteci.

Vesna Milosavljević se zahvalila na nagradi jer je, kako kaže, veoma važna zato što nosi ime Tanje Petrović, koju smo svi voleli.

„Ova nagrada je veoma važna i zbog svih poslenika kulture koji su je dobili pre nas. Započeli smo ‘SEEcult.org’ pre 18 godina zbog nedostatka sadržaja iz kulture u medijima. Situacija se u međuvremenu promenila jer su mnoge rubrike kulture u klasičnim masovnim medijima nestale, pa je postojanje našeg sajta postalo još potrebnije“, kazala je Milosavljevićeva.

Fondacija je ove godine, specijalnu Plaketu za entuzijazam u kulturi dodelila gimnazijskom pozorištu iz Lebana „Teatru Gimnazijalac“ koji je, tokom deset godina postojanja, nagrađivan tri puta na gimnazijskim pozorišnim takmičenjima.

Portal za kulturu „SEEcult.org“ već 18 godina doprinosi razvoju otvorene kulturne i umetničke scene u Srbiji i Jugoistočnoj Evropi, promovisanju multikulturalne i međunarodne saradnje u regionu i šire.

Na portalu je do sada objavljeno više od 400 000 tekstova iz oblasti kulture i umetnosti, koji su obogaćeni vizuelnim-foto i video sadržajima.

Od svog osnivanja do danas, „SEEcult.org“ realizovao je i niz projekata koji se tiču savremene vizuelne umetnosti, kulturne politike, edukacije i kritičkog sagledavanja savremenog stvaralaštva.

Fondacija je osnovana u znak sećanja na prerano preminulu Tanju Petrović koja je, kao autor, novinar i urednik, svoj profesionalni život posvetila promovisanju kulture i umetnosti u medijima, radeći u redakcijama kulture, izdavačkim kućama i kao gradski sekretar za kulturu.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend