03. okt 2019.

Cela Grčka štrajkuje: Obustavljen prevoz, ne rade banke, mediji se gase na 24 sata

Štrajkački odbor više medijskih sindikata saopštilo je da su zaposleni u medijima ujedinjeni i da podržavaju radnike širom zemlje.

Svi privatni i državni mediji u Grčkoj stupili su danas u 24-časovni štrajk, čime su se pridružili generalnom štrajku radnika, koji je organizovala Generalna konfederacija zaposlenih u Grčkoj.

Štrajk će trajati od srede u šest časova ujutru, do istog vremena u četvrtak, prenosi ANA.

“Zaposleni u medijima su ujedinjeni i podržavaju radnike širom zemlje koji štrajkuju istog dana. Mi jasno kažemo ‘NE’ nacrtu zakona o razvoju koji udara u srce individualnih i radničkih prava”, navodi se u saopštenju štrajkačkog odbora više medijskih sindikata.

Sindikati pregovaraju sa vladom o zakonskim propisima o radnom i sindikalnom zakonu koji su ubačeni u nacrt zakona o razvoju koji je vlada usvojila u parlamentu, a najveće zamerke sindikati imaju na pojedine odredbe za koje kažu da omogućavaju poslodavcima kontrolu sindikata i izvršavanje kolektivnih ugovora o radu, prenosi B92.

Inače, tokom štrajka neće raditi železnica, brodovi, metro, banke, a skraćeno je i radno vreme autobusa i trolejbusa u Atini, dok je u Solunu u potpunosti obustavljen javni prevoz.

Tokom štrajka na Univerzitetima će nastava biti obustavljena od 11 do 14 sati, a u bolnicama rad od 10 do 15, prenosi MIA.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend