02. okt 2019.

RTS: Ugovor sa Mrežom istekao, ali to ne znači da nećemo sarađivati

Radio-televizija Srbije (RTS) saopštila je povodom odluke da više ne emituje magazin TV Mreža na svojim kanalima, da je ugovor sa tom produkcijskom kućom istekao, kao i da RTS već ima emisiju sličnog formata u sopstvenoj produkciji - Oko magazin.

„Na inicijativu RTS-a, pokrenuta je saradnja sa pomenutom produkcijom za emisiju o nacionalnim manjinama ‘Da nam nije’, koja se emituje dva puta mesečno. Ideja nam je da ovu saradnju proširimo time što ćemo ponuditi da Mreža proizvede još dve emisije mesečno“, navodi se u saopštenju.

RTS dodaje da im takav sadržaj nedostaje i izražava zadovoljstvo što je produkcijska kuća Mreža odgovorila potrebama RTS-a.

Direktor Produkcijske grupe Mreža Vladimir Milić u Novom danu je rekao da „ne može da sa sigurnošću tvrdi da je odlazak Olje Bećković na Novu S razlog zbog čega je emisija „TV Mreža“ skinuta sa RTS-a, ali navodi da je to jedna od teza“.

Novinarka i jedan od osnivača Produkcijske grupe Mreža Olja Bećković ocenila je da skidanje s programa RTS emisije te produkcije predstavlja političku odluku i dodala da se oseća delom odgovornom zbog toga.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend