06. sep 2017.

Makron: Ne zanimaju me novinari, već francuski narod

Francuski predsednik Emanuel Makron optužio je novinare da su "previše zainteresovani za sebe same" i istakao da njega ne zanimaju novinari, već francuski narod, a time je odgovorio na kritike nekih medijskih grupa da daje premalo intervjua.

– Mene ne zanimaju novinari, mene zanima francuski narod, to morate da shvatite – rekao je francuski predsednik u odgovoru na pitanje novinara francuske televizije zašto „tako malo priča“, prenosi AFP.

U izjavi novinarima tokom posete školi na istoku Francuske, Makron je rekao da bi mediji trebalo da izveštavaju o 12 miliona školske dece koja se vraćaju u školske klupe, umesto što se zanimaju za njega.

– Ali, novinari imaju problem. Previše su zainteresovani za sebe, a nedovoljno za zemlju. Hajde da pričamo o francuskom narodu – istakao je on.

Makronova podrška među Francuszima je naglo opala otkako je u maju izabran za predsednika, pri čemu tek 30 do 40 odsto glasača o njemu ima pozitivno mišljenje, kako pokazuju ankete, dok neki analitičari razlog za to vide u njegovom stilu „vuka samotnjaka“, navodi francuska agencija.

Tridesetdevetogodišnji Makron je uoči izbora obećao da će se distancirati od medija i izbegavati da bude uhvaćen u dnevnu politiku, videći svoj posao kao predstavljanje dugoročne vizije za zemlju.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend