26. apr 2020.

Predsednik SAD više ne želi da drži dnevne konferencije za novinare

Predsednik SAD Donald Tramp objavio je da više ne vredi da posvećuje svoje vreme dnevnim obraćanjima novinarima oko pandemije novog korona virusa.

Tramp je to napisao u tviter poruci koju je objavio sinoć, pošto je izazvao svetsku polemiku izjavom koja je shvaćena kao predlog da se bolest leči dezinfekcionim sredstvom.

„Čemu služe konferencije za novinare u Beloj kući kada su mediji orijentisani na postavljanje neprijateljskih pitanja i zatim odbijaju da kažu istinu ili tačne činjenice. Imaju rekordne konferencije a američki narod nema ništa osim Lažnih vesti. To ne vredi truda“, napisao je Tramp na Tviteru.

Njegove reči izgleda potvrdjuju informacije američkih medija prema kojima predsednik, pogođen pitanjima oko njegovog upravljanja zdravstvenom krizom, planira da obustavi konferencije za novinare koje su prenošene preko kablovske televizije i ponekad su trajale više od dva sata.

On je u četvrtak zaprepastio ljude tokom jednog od tih obraćanja novinarima kada je rekao da bi trebalo videti da li bi nešto kao dezinfekciono sredstvo koje, kako je rekao „nokautira virus za samo jedan minut“, moglo da se nadje da se ubrizga ljudima kao vrsta čišćenja.

U razgovoru s novinarima u petak u Ovalnom kabinetu u Beloj kući Tramp je tvrdio da je njegova izjava pogrešno interpretirana.

„Ja sam sarkastično to pitao novinare poput vas, samo da vidim šta će se desiti“, rekao je on, a u Beloj kući juče posle dva meseca prvi put nije bilo konferencije za novinare.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend