04. avg 2020.

Tramp dao rok za kupovinu TikToka do 15. septembra, Snepčet u “lovu“ na korisnike

Američki predsednik Donald Tramp rekao je da nema ništa protiv da "Majkrosoft" kupi aplikaciju za deljenje kratkog video-sadržaja "TikTok", ali je istakao da to mora biti učinjeno do 15. septembra i da tu aplikaciju ne može da kontroliše Kina.

Donald Tramp je naveo da je imao odličan razgovor sa direktorom Majkrosofta Satjom Nadelom oko kupovine aplikacije koja je u vlasništvu kineskih investitora, ali da bi bilo mnogo bolje da „Majkrosoft“ kupi 100 odsto vlasništva, a ne samo 30 procenata.

Tramp je, takođe, rekao i da će američko Ministarstvo finansija imati dobiti dosta novca od kupovine, navodi Rojters.

„Majkrosoft“ je prethodno na korporativnom blogu naveo da nastavlja pregovore oko kupovine „TikToka“ i da će pozvati i druge američke kompanije da učestvuju u kupovini akcija kao manjinski vlasnici.

Direktor američkog tehnološkog giganta Satja Nadela je izjavio da je o tome razgovarao sa Donaldom Trampom.

„To je u suštini vest u svemu ovome“, istakao je Nadela.

Sa druge strane, Snepčet, prema pisanju Tek kranča, cilja korisnike „TikToka“.

Ta kompanija je najavila da će započeti testiranje nove funkcije koja omogućava korisnicima da na svoje „snepove“ postavljaju muziku, slično kao u „TikTok“ aplikaciji.

To bi moglo da omogući Snepčetu da iskoristi „beg“ korisnika TikTok-a, koji su počeli da tragaju za alternativnim aplikacijama dok Trampova administracija razmatra zabranu kineskim tehnološkim kompanijama zbog zabrinutosti u vezi s privatnošću podataka.

Snepčet već ima iskustva u vezi sa akvizicijom korisnika, budući da se toj popularnoj apliakciji slična stvar dogodila kada je Fejsbuk lansirao „stori“ funkciju 2017. godine i mogućnost da svaki korisnik personalizuje kratki video.

Iako su brojne države zabrinute zbog mogućeg narušavanja privatnosti korisnika i korišćenja njihovih ličnih podataka, nijedna do sada nije preduzela toliko drastične korake kao SAD, koja u TikToku vidi opasnost po nacionalnu bezbednost.

Američkog predsednika Donalda Tramp lično je razbesnelo to što su korisnici TikToka bili odgovorni za propast njegovog mitinga u Tulsi u Oklahomi, jer je na miting došao tek delić od 20.000 ljudi koji su se prijavili.

Korisnici te popularne aplikacije koordinisano su rezervisali karte, planirajući da uopšte ne dođu.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend