10. feb 2023.

Trampu vraćen nalog na Fejsbuku i Instagramu

Kompanija Meta ponovo je omogućila bivšem predsedniku Donaldu Trampu pristup platformama u njenom vlasništvu - Fejsbuku i Instagramu - potvrdio je portparol Mete Endi Stoun, a prenosi agencija Rojters.

Trampov nalog na tim društvenim mrežama suspendovan je na dvije godine posle smrtonosnih nemira u američkom Kongresu 6. januara 2021. godine. Tramp se optužuje da je širenjem neistinitih tvrdnji o izbornoj krađi podstakao svoje pristalice da upadnu u američki Kapitol.

Meta je u januaru saopštila da će ukinuti suspenziju Trampovih naloga „u narednim sedmicama“ i uvesti veće kazne – suspenziju od mjesec dana do dvije godine – ako bivši predsjednik ponovo prekrši propise te kompanije kada je riječ o sadržaju.

Tramp sada ima ponovo pristup ključnim platformama za obraćanje biračima i prikupljanje političkih donacija uoči predsjedničkih izbora naredne godine za koje se kandidovao.

Bivšeg predsjednika, koji se uglavnom oglašava na svojoj društvenoj mreži (Truth Social), na Instagramu prati 23 miliona ljudi, a Fejsbuku 34.

Novi vlasnik Tvitera, milijarder Ilon Mask, vratio mu je i nalog na toj društvenoj mreži.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend