07. avg 2020.

Twitter označava naloge medija povezanih sa vladama članica Saveta bezbednosti

Kompanija Twitter počeće da označava naloge medijskih kuća povezanih sa vladama i državama članicama Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, objavljeno je.

Foto: flickr, Keiyac

Nove oznake neće se primenjivati na sve medijske kuće koji imaju državno finansiranje, već samo na „medije u kojima država ima kontrolu nad sadržajem kroz finansijske resurse, direktnim ili indirektnim pritiskom i kontrolu nad produkcijom i distribucijom“, objavljeno je na blogu kompanije Twitter, prenosi Politiko.

Oznake će, između ostalih, dobiti nalozi China Daily, Russia Today, Sputnjik i druge medijske kuće, naveo je portparol Tvitera.

One neće biti stavljene na naloge Glasa Amerike i Radija Slobodna Evropa, dve medijske kuće koje finansira američka vlada, ili na naloge NPR i BBC, koji su okarakterisani kao „državno finansirane medijske organizacije sa uređivačkom nezavisnošću“.

Twitter će označiti i naloge nekih državnih zvaničnika iz pet država članica koje su stalne članice SB UN, uključujući ambasadore i ministre inostranih poslova.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend