02. apr 2019.

Adria News: Saradnja N1 sa CNN-om je stabilna

Adria News, vlasnik N1 objavio je večeras povodom neistinitih informacija o mogućnosti raskida saradnje CNN i N1, koje su se pojavile u medijima u Srbiji, da ne preti nikakav prekid saradnje sa CNN-om, niti je ta saradnja ikada dovedena u pitanje.

„Na poziv medija iz Srbije, koji pokušavaju da, kao po nečijem diktatu, iskonstruišu lažnu vest, iz CNN-a su danas još jednom potvrdili da je N1 eksluzivni regionalni informativni partner CNN i da je ta saradnja stabilna: ‘N1 je partner CNN i CNN nema planova za promenu tog statusa’“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da o kredibilitetu Adria News i N1 i njenih sadržaja uverljivo svedoči i to što brojni evropski televizijski mediji prenose sadržaje N1, posredstvom mreže Enex, asocijacije privatnih televizijskih medija koja je prisutna u više od 50 zemalja širom sveta.

„Informacije o odlasku Brenta Sadlera, koji još ima važeći ugovor, konsultanta u Adria News, još nemamo, jer se nijednom nije obratio kompaniji sa zahtevom o raskidu ugovora. Brent Sadler već duži vremenski period ne radi operativne poslove u kompaniji Adria News niti u bilo kom produkcionom centru N1 televizije, jer pozicija na kojoj se nalazi nikada nije ni zahtevala njegov dnevni angažman“, piše u saopštenju.

Navodi se da je njegova savetnička uloga bila važna u početku formiranja timova N1 u svakom od centara u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu, ali da je za uređivačku politiku i program odgovoran isključivo kolegijum u Luksemburgu.

„Verujemo da su gledaoci svakog dana u prilici da se uvere u sjajnu programsku saradnju svih televizija N1 u regionu, jer se u sva tri regionalna centra za gledaoce pravi najkvalitetniji informativni program“, piše u saopštenju.

Navodi se i da je kompaniji Adria News jasno da su zbog nezavisne uređivačke politike njihovih televizija one često na meti kritike vlasti i da su njihovi novinari i urednici izloženi pretnjama zbog čega su nedavno uputili pismo međunarodnim i nevladinim organizacijama, medijskim asocijacijama, kao i Evropskoj Uniji zatraživši zaštitu televizije N1 i njenih novinara od kampanje koju protiv N1 vode visoki držani, vladini i funkcioneri vladajuće koalicije.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend