14. jul 2023.

Jedini LGBT+ magazin u Srbiji pred gašenjem

Prvi broj Optimist magazina objavljen je u junu 2011. godine i od tada redovno izlazi svaki drugi mesec sa ciljem da pruža podršku, informacije i inspiraciju za LGBT+ zajednicu. Do sada su objavljena 72 broja i više od 2 hiljade tekstova i intervjua.

Snimak ekrana, Optimist.rs

Optimist magazin se po prvi put ove godine suočava sa finansijskim izazovima koji prete da ugroze njegovo izlaženje, te je zbog toga pokrenuta kampanja za prikupljanje sredstava kako bi se obezbedilo milion dinara za štampanje magazina u narednih godinu dana.

Lošoj finansijskoj situaciji najviše je doprinelo konstantno ignorisanje od strane marketinških agencija koje nemaju sluha za manjinske medije, ali i Pravilnik o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja kojim se kroz projektno finansiranje ne mogu više pokrivati troškovi štampe, promocija i distribucije.

Optimist magazin je neprofitni magazin koji se besplatno distribuira u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i drugim gradovima u Srbiji, dok je u PDF formatu dostupan na sajtu www.optimist.rs

Potrebna nam je vaša pomoć i podrška, jer doniranjem za budućnost Optimist magazina pomažete našu borbu za ravnopravnost LGBT+ populacije u Srbiji.

Pripremili smo poklone za naše donatore:

– Za donacije do 1500 dinara: zahvalnica + pristup PDF izdanju Optimist magazina
– Za donacije od 1500 dinara: godišnja pretplata na štampano izdanje Optimist magazina
– Za donacije u iznosu od 5000 dinara: godišnja pretplata na štampano izdanje i pristup PDF izdanju 7 dana pre izlaska štampanog i pristup ekskluzivnim događajima
– Za donacije od 15000 dinara: reklama u jednom broju Optimist magazina (cela strana)
– Za donacije od 25000 dinara: PR tekst u jednom broju Optimist magazina (dve strane)
– Za donacije od 45000 dinara: reklama u tri broja
– Za donacije od 90000 dinara: reklama u šest brojeva

Možete donirati na:
https://www.donacije.rs/projekat/buducnost-optimist-magazina/

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend