30. nov 2021.

List Danas traži dopisnike u Novom Pazaru, Subotici i Jagodini

Izdavačko preduzeće Dan Graf doo, kao izdavač dnevnog lista Danas, raspisuje konkurs za novinare dopisnike iz tri grada – Novog Pazara, Subotice i Jagodine.

Foto: Danas

Redakcija Danasa u okviru svoje redovne misije da kvalitetno informiše što više građana Srbije, poštujući kao i do sada sve profesionalne i etičke standarde u novinarstvu, želi da proširi svoju dopisničku mrežu u više gradova Srbije sa ciljem da se građanima pruže i informacije od javnog interesa sa lokala.

O nama:

Dnevni list Danas postoji od 1997. godine. Od prvog dana ima misiju da se bavi profesionalnim i kritičkim novinarstvom. List Danas se zalaže za evropske i demokratske vrednosti, poštovanje ljudskih prava, građansku kontrolu vlasti i odgovorno suočavanje sa prošlošću.

Više od 20 godina sarađuje sa svim relevantnm nevladinim organizacijama.

Za profesionalno izveštavanje hvaljen je u mnogim izveštajima međunarodnih i domaćih organizacija. Poslednje četiri godine list Danas intenzivno razvija svoje online prisustvo i direktan odnos sa publikom.

Beleži rast broja poseta na portalu, rast članova Kluba čitalaca, kao i pratilaca na društvenim mrežama. U poslednjim mesecima ulazi u top 15 najposećenijih sajtova u Srbiji.

Dan Graf, zajedno sa dnevnim listom Danas, deo je grupacije United Media, čije sedište je u Luksemburgu, a koja godinama posluje u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Hrvatskoj. U okviru kompanije u Srbiji posluju televizija i portal N1, televizija Nova S, portal Nova.rs, Sport Klub, Grand produkcija, dečje televizije Pikaboo i Vavoom, muzički kanal IDJ, Cinemania, Lov i ribolov i naučna televizija Brainz.

Osnovna zaduženja:

– pisanje tekstova o aktuelnim događajima iz svog grada/regiona ili zadatim temama u dogovoru sa svojim urednikom za web portal Danas.rs, nedeljni dodatak i/ili dnevno izdanje štampanog izdanja.

–  praćenje vesti i dnevnih događaja u svom regionu, rad konkurencije, sajtova i agencija u cilju opšte informisanosti i brzog reagovanja na iste.

– praćenje društvenih mreža kao jedan od izvora informacija, ali i zanimljivih priča vrednih objavljivanja.

– pokazivanje posvećenosti distribuciji sadržaja – proaktivnost u traženju novih kanala distribucije za svoj sadržaj.

– ažuriranje Facebook stranice Danas.rs dnevnim aktuelnostima u svom gradu/regionu.

– po nalogu urednika odlazak na planirane i vanredne događaje, konferencije za štampu i druga aktuelna dešavanja, izveštavanje sa lica mesta, intervjuisanje relevantnih sagovornika, fotografisanje i video uključenje ukoliko za to ima uslova.

– samostalno opremanje (foto, video, embed) i postavljanje tekstova na portal.

– ostali poslovi iz delokruga dopisništva.

Uslovi:

– minimum VI stepen stručne spreme novinarskog usmerenja ili odgovarajuće radno iskustvo (najmanje tri godine)

– iskustvo u dnevnom novinarstvu (štampani i/ili elektronski mediji)

– rad u Word Pressu

– poželjno iskustvo u radu na društvenim mrežama.

Potrebne lične kompetencije:

– profesionalan stav u svakom trenutku

– inicijativa i proaktivnost u radu

– opšta društvena informisanost

– odlične komunikacione sposobnosti 

– odlično pisano izražavanje 

– poštovanje društvenih standarda i novinarske etike

– odličan timski igrač.

Nudimo:

  • prijem u radni odnos
  • mogućnost za lični razvoj i napredovanje
  • organizovana dalja obuka.

Ukoliko vidite sebe kao deo našeg tima, svoju biografiju možete poslati na email adresu hr@danas.rs najkasnije do 5. decembra 2021. godine.

Biće kontaktirani samo kandidati koji uđu u uži izbor.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend