09. avg 2023.

Odloženo ročište na kom su poverioci Politike trebali da glasaju o reorganizaciji

Današnje ročište na kome je trebalo da se poverioci AD Politike izjašnjavaju o Unapred pripremljenom planu reorganizacije (UPPR) odloženo je za 31. oktobar 2023. godine.

Foto: Cenzolovka

Odlaganje ročišta tražila je AD Politika. Kako se pojašnjava u zapisniku o ročištu u koji je Nova ekonomija imala uvid, AD Politika je od Vlade Srbije tražila konverziju potraživanja u kapital u odnosu na državne poverioce, kako je to i predviđeno UPPR-om.

Međutim, AD Politika do danas nije dobila odgovor od Vlade Srbije, pa je traženo da se ročište odloži dok Vlada ne odgovori na podneseni zahtev.

Ističe se i da je došlo do promene u Ministarstvu privrede, odnosno da je smenjen ministar i da nije imenovan novi.

Punomoćnica Beogradskih elektrana Maja Nikčević, koje su jedan od poverilaca, je na ročištu imala zamerku na UPPR.

Ona je ocenila da je prečišćen plan reogranizacije „nepotpun“, s obzirom na to da u njemu nedostaju prilozi koji se odnose na klase poverilaca, a iz kojih bi se utvrdila visina njihovih potraživanja i ko su poverioci.

Zbog toga Nikčević nije uspela da utvrdi visinu potraživanja niti da li su Beogradske elektrane uopšte obuhvaćene planom.

Podsetimo, na ročištu koje je bilo zakazano za danas, poverioci AD Poltika trebalo je da usvoje UPPR kojim je, između ostalog, previđena i privatizacija dnevnog lista Poltika.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend