03. mar 2017.

Policija saslušala bivšeg urednika u Ekspresu pošto ga je vlasnik prijavio zbog navodnog reketiranja

Goran Veselinović, vlasnik nedeljnika i portala Ekspres i kum premijera Aleksandra Vučića, kaže da je prijavio donedavnog urednika sajta Antonija Kovačevića zato što mu je ovaj pretio i tražio 100.000 evra, dok Kovačević tvrdi da Veselinović laže i da pokušava da opere gaf koji će Vučića koštati u kampanji

Antonije Kovačević

Antonije Kovačević, foto: Perica Gunjić / Cenzolovka

Donedavni urednik sajta Ekspres.net Antonije Kovačević, koji je prošlog ponedeljka otpušten, saslušan je danas u policiji nakon što ga je vlasnik ovog nedeljnika i portala Goran Veselinović prijavio zbog reketiranja i ucene.

Kovačević je za Cenzolovku ispričao da su policajci na adresu na kojoj stanuje njegova bivša supruga došli samo nekoliko sati posle razgovora sa vlasnikom Ekspresa. Potom su ga telefonom pozvali da dođe na saslušanje u policiju, što je on i uradio.

Veselinović tvrdi kako mu je Kovačević tražio 100.000 evra, uz pretnju da će ovaj otkaz preokrenuti protiv vlasnika Ekspresa i njegovog kuma Aleksandra Vučića.

Kovačević navodi da Veselinović „laže kao pas“.

Kovačević je dobio otkaz zbog sukoba sa zamenikom glavnog i odgovornog urednika Milanom Bečejićem, koji je takođe otpušten.

Vrlo je simptomatično to da je istog dana nakon što smo obavili taj razgovor, policija došla meni na vrata (Kovačević)

Nakon otkaza, Kovačević je na sastanku sa vlasnikom Goranom Veselinovićem probao da mu objasni zašto se i kako desio incident i ponudio mu, kako kaže, dve opcije.

„Ponudio sam mu ili da mi dozvoli da odradim ugovor do kraja, da radim kao što sam radio i dosad, za platu, da ostanem do decembra i da se, kad istekne taj ugovor, raziđemo. Ili da mi isplati ono što mi duguje po tom ugovoru. U suprotnom, ako ostane pri tome da me izbaci iz firme zbog tamo neke benigne svađe, ja ću tužiti firmu“, kaže Kovačević.

Veselinović: Kakve veze ja imam sa Vučićem, osim što mi je kum?

Goran Veselinović za Cenzolovku navodi da se zapravo radilo o reketiranju i da je Kovačević tražio 100.000 evra – „ne znam za šta“.

„Rekao je da će, ako mu ne platim 100.000 evra, sve da napravi i da preokrene protiv mene i Aleksandra Vučića, da me veže za izbornu kampanju. Da je spreman sve da izmisli, i poslovno i privatno, i da će mene to skupo da košta. Kakve ja veze imam sa Vučićem, osim što mi je kum? Kakve veze moje poslovne kombinacije imaju sa mojim privatnim kombinacijama?“, kaže Veselinović.

Dok on ističe da mu ništa nije ostao dužan jer je ugovor koji imaju nevažeći i da je bivši urednik sajta za 14 meseci zaradio 100.000 evra, Kovačević kaže da je po ugovoru koji važi do decembra bio angažovan kao glavni urednik medija u okviru izdavačke kuće, tako da nije bio direktno vezan ni za kakav projekat.

„Kakvih 100.000 eva, to su nebuloze. Znatno sam manje zaradio. Grozim se laži i izmišljotina čoveka koji sada pokušava da opere gaf koji je napravio i zbog koga će, između ostalog, napraviti štetu Vučiću u predsedničkoj kampanji, izmišljajući neke cifre i pretnje da ću ga povezati sa Vučićem. Niti sam ja njemu pretio da ću ga povezati sa Vučićem, niti bilo šta“, kaže Kovačević.

Na pitanje kako bi ovo moglo da našteti Vučiću u kampanji, Kovačević ističe da je Vučiću problem „sve što se tiče ljudi koji su mu bliski, a koji prave ovakve gafove“.

Kovačević: Veselinović me izbacio na ulicu i istog dana poslao policiju

„Ako Goran Veselinović mene izbaci na ulicu i pošalje mi policiju da me hapsi istog dana, i urgira da mene policija privodi, onda je to u jeku predsedničke kampanje minus i za njegovog šefa, šefa njegove partije. Vrlo je simptomatično to da je istog dana nakon što smo obavili taj razgovor, policija došla meni na vrata“, navodi Kovačević.

Veselinović negira da je urgirao, nego tvrdi da je sam direktno otišao u policijsku stanicu.

Veselinović tvrdi da je Kovačević bio angažovan na projektu dnevnih novina, koji nikada nije realizovan. Kako dnevne novine, kaže, nisu urađene jer nije bilo dobrih tržišnih uslova, i ugovor je nevažeći.

Rekao je da će, ako mu ne platim 100.000 evra, sve da napravi i da preokrene protiv mene i Aleksandra Vučića, da me veže za izbornu kampanju. Da je spreman sve da izmisli, i poslovno i privatno, i da će mene to skupo da košta  (Veselinović)

Na pitanje na osnovu čega je onda Kovačević radio u Ekspresu ako je ugovor nevažeći, Veselinović kaže da nije želeo da bude nefer i nekorektan, pa ga je „ostavio da radi, da piše, da egzistira, i to mu debelo plaćao“.

„Taj projekat nije zaživeo i za novac koji je dobio u međuvremenu radio je neke druge stvari. Te stvari ne vrede ni približno onome što je on radio i tu je kraj priče. Ja ću da objavim koliko je dobio novca, šta je sve radio, izvući ćemo sve tekstove koje je radio za sajt, pa ćemo da vidimo koja je vrednost toga. A ja vam kažem da nećete naći nijednog novinara u Srbiji koji je dobio te pare. I još povrh svega da platim još 100.000 evra, a ako ne platim, da će neko da koristi to što sam ja u nekim privatnim odnosima s nekim. To se neće desiti“, navodi Veselinović.

Podsetimo, Veselinović je nedavno dospeo u žižu javnosti jer je lično stopirao intervju sa Zoranom Mihajlović koji je redakcija Ekspresa spremila za objavljivanje, nakon čega je glavni i odgovorni urednik Branko Miljuš, kako sam tvrdi, dao otkaz.

1 komentar za: “Policija saslušala bivšeg urednika u Ekspresu pošto ga je vlasnik prijavio zbog navodnog reketiranja

  1. nevena

    zarada od 100.000 evra za 14 meseci?! ili, neka bude,kao sto kazu, „znatno manje“, neka bude duplo manje… otkad se taj posao zove novinarstvo?

    05. мар 2017. at 20:30

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend