15. jan 2018.

Prodaje se SOS kanal: Radoica Milosavljević osnovao SOS kanal plus

Vlasnik prve sportske televizije u Srbiji, Dragiša Kovačević, odlučio da proda SOS kanal. Kruševački biznismen Radoica Milosavljević, poznat po privatizaciji više lokalnih medija, pre nedelju dana osnovao je preduzeće SOS kanal plus na istoj adresi na kojoj je i SOS kanal.

Dragiša Kovačević. Foto Youtube screenshot / SOS kanal

Dragiša Kovačević, vlasnik SOS kanala, izjavio je za Cenzolovku da prodaje tu televiziju. Prema njegovim rečima, hteo je najpre da ugasi SOS kanal, ali se odlučio na prodaju da bi zadržao zaposlene.

„Prodaću SOS kanal onome ko bude preuzeo sve moje radnike, da mi ljudi ne bi otišli na ulicu“, navodi kao uslov Kovačević.

Kako nam je rekao, zasad ima više potencijalnih kupaca i ne interesuje ga da li je u pitanju političar i iz koje je stranke. Ipak, imena zainteresovanih nije želeo da otkrije i kaže „da će se sve znati narednih dana“.

„Već imam 45 godina radnog staža i nemam niti motiva niti želje da dalje radim. U ovakvim uslovima, gde nema podršku države i privrede, SOS kanal teško da može da opstane“, navodi Kovačević razloge za prodaju.

Milosavljević: Tačno je sve što novinari kažu 

U javnosti se pojavila priča da je Radoica Milosavljević, kruševački biznismen koji je privatizovao više lokalnih medija u Srbiji, jedan od potencijalnih kupaca.

Cenzolovka otkriva da je Milosavljević pre nedelju dana, 8. januara, osnovao preduzeće SOS kanal plus na adresi Trebinjska 7, gde se nalazi i sam SOS kanal.

Prema podacima Agencije za privredne registre, delatnost novoosnovane firme jeste proizvodnja i emitovanje televizijskog programa. Radoica Milosavljević je jedini vlasnik, dok je kao direktor upisan Aleksandar Milutinović koji je od avgusta prošle godine većinski vlasnik TV Apatin.

Dragiša Kovačević kaže da je prvi put od nas čuo za osnivanje ove firme i nije potvrdio da je Milosavljević mogući kupac SOS-a. Milosavljević je, sa druge strane, na pitanje Cenzolovke da li je tačna informacija da kupuje SOS rekao: „Sve što vi novinari kažete je tačno“.

[povezaneprice]

Radoica Milosavljević je javnosti postao poznat nakon što je u talasu privatizacije lokalnih medija 2015. godine kupio osam medija. Ministarstvo privrede je u januaru 2017. godine saopštilo da je zbog neispunjavanja ugovornih obaveza poništilo privatizaciju RTV Kragujevac koju je Milosavljević kupio, a čiji su se radnici pre toga žalili da im se ne isplaćuju plate.

SOS kanal postoji više od 20 godina i dugo je bio jedini sportski kanal u Srbiji. Nakon dodele frekvencija 2006. godine, ova televizija i njen vlasnik su se žalili da su dobili neispravnu frekvenciju sa smetanjima u slici i tonu zbog čega, prema njihovim rečima, trpe višemilionsku finansijsku štetu. Zbog ovoga, SOS kanal je 2008. godine tužio RATEL i tadašnji RRA, ali do danas ovaj postupak nije pravosnažno okončan.

2 komentara za: “Prodaje se SOS kanal: Radoica Milosavljević osnovao SOS kanal plus

  1. Casper

    Koje zaposlene? Ima deset radnika, sve ih je oterao na ulicu. Neka kazu bivsi radnici kakav je Kovacevic gazda

    16. јан 2018. at 13:23
  2. Marko

    a sos kanal plus da vrati logo na ekran jer se ponasaju ko cinemanija vidim ja

    09. јан 2021. at 19:57

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend