01. jun 2017.

Ringijer prodaje list Alo

Ringier Aksel Springer Srbija (RAS) prodaje dnevne novine ALO! i portal alo.rs kompaniji Dnevne Novine ALO doo, ističe se u saopštenju i objašnjava da je sporazum potpisan 31.maja 2017.

Foto: Živojin Al Amudi / Preuzeto sa sr.wikipedia.org

Foto: Živojin Al Amudi / Preuzeto sa sr.wikipedia.org

U saopštenju se najavljuje da će se Ringier Axel Springer Srbija nadalje fokusirati na svoj glavni multimedijalni novinarski brend Blic, kao i ekspanziju svojih platformi za online oglašavanje i digitalni marketing.

Vlasnik novoosnovane kompanije Dnevne novine Alo d.o.o. je Saša Blagojević, koji ima 15 godina iskustva u oblasti marketinga.

Generalna direktorka Ringier Axel Springer Srbija, Jelena Drakulić Petrović, „veoma je srećna“ što je ova kompanija bila u mogućnosti da prati Alo tokom njegovog uspešnog razvoja.

„Želela bih da se zahvalim redakciji na njihovoj posvećenosti, radu i marljivosti. Odluka o prodaji proizvoda kakav je Alo nije bila laka“, objasnila je Drakulić Petrović.

„Mi smo digitalna medijska kompanija koja se zasniva na jakom novinarstvu“, podsetila je ona i potvrdila da će fokus kompanije biti na Blicu i da će investirati u nove digitalne koncepte, kao što je noizz.rs.

Blagojević se „veoma raduje što preuzima Alo“ i ističe da će ovaj dobro poznati brend nastaviti da objavljuje relevantne i zanimljive sadržaje.

Transakcija je predmet odobrenja u pogledu kontrole spajanja od strane nadležnih organa, navodi se na kraju saopštenja.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend