12. jul 2021.

Veći deo Srbije bez „Nove“, javite se za primerak

Poštovani čitaoci, novine „Nova“ usled transportnih problema od Osijeka (u Hrvatskoj, gde se „Nova“ štampa) do Beograda nisu stigle da budu distribuirane u većem delu unutrašnjosti Srbije.

Tim povodom izvinjavamo se svim čitaocina koji danas nisu došli do svog primerka „Nove“, i obećavamo da ćemo ubuduće učiniti sve da stignemo do vas kao i do sada. Zato, pozivamo sve one koji nisu uspeli da dođu do svog broja u većem delu centralne Srbije da se jave redakciji na telefon 011/45-50-141 da bismo im poslali primerak „Nove“.

Ova situacija nije nastala krivicom redakcije već zbog izuzetno teških okolnosti u kojima se „Nova“ štampa. Podsećamo vas, poštovani čitaoci, da vaš i naš list u Srbiji nije htela da štampa nijedna štamparija. Strah domaćih štamparija od režima Aleksandra Vučića i činjenica da „Nova“ sledi nezavisnu uređivačku politiku primorao nas je da list štampamo u Hrvatskoj. Takav potez nosi rizike sa sobom, kao što su letnje gužve na graničnim prelazima zbog kojih „Nova“ nije stigla do distributera na vreme.

Ipak, ostaćemo istrajni u borbi za slobodnu reč.

Redakcija „Nove“

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend