23. nov 2015.

Andrej Fajgelj uhapšen zbog snimka na „Jutjubu“

andrej_fajgelj_youtubePripadnici SBPOK uhapsili su danas u Novom Sadu dr Andreja Fajgelja, profesora na Filološko – umetničkom fakultetu u Kragujevcu zbog njegovih statusa na Fejsbuku i „Jutjubu“

Prema rečima Fajgeljeve supruge Jovane, njega su pred njom i decom uhapsila osmorica policajaca iz SBPOK i odvezla za Beograd.

– Ovo je trebalo da bude jedna mirna nedelja koju bi proveli u krugu porodice, a na vrata su nam zakucali policajci i odveli Andreja zbog, kako su rekli, nasilnog kršenja ustavnog poretka – kaže za „Blic“ Jovana Fajgelj uz napomenu da su svi policajci, neki u uniformama, neki u civilnim odelima, bili izuzetno ljubazni, da su veoma profesionalno obavili svoj posao bez ikakvog ’’stresiranja i napadanja’’.

Jovana kaže da će njen suprug, kako su joj objasnili, biti zadržan do 48 sati na ispitivanju te da će mu, ukoliko za to bude potrebe, biti produžen pritvor na mesec dana.

Podsetimo, Andrej Fajgelj je bivši visoki funkcioner Treće Srbije i vršio je funkciju direktora Kulturnog centra Novog Sada. Na tom mestu je bio izložen raznim kritikama od strane novosadske javnosti, a sve u smislu njegovog političkog angažmana i odabira ko sme, a ko ne, da izlaže u Kulturnom centru.
Prema poslednjim informacijama, Fajgelj je uhapšen zbog snimka na „Jutjubu“ koji je nazvao: Vučić i NATO: Poslužio hleb i so ubicama Srbije.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend