18. apr 2015.

Antonela Riha otpuštena zbog politike?

antonela_rihaNovinarka Antonela Riha izjavila je da je bez najave danas dobila otkaz u nedeljniku NIN, ocenivši da je otpuštena iz političkih razloga, dok glavni i odgovorni urednik tog lista Milan Ćulibrk tvrdi da odluka nema veze s politikom

„Bez ikakve najave, danas mi je moj urednik Milan Ćulibrk rekao da dobijam otkaz jer je nezadovoljan mojim radom. Mislim da je politička rubrika u NIN-u bila jedna od najboljih rubrika i nisam baš razumela šta to znači, da je nezadovoljan mojim radom“, kazala je Riha.

Ona je precizirala da je dobila rešenje kojim je proglašena za tehnološki višak, i da su ranije postojala razmimoilaženja između nje i glavnog urednika, ali da nije bilo političkih pritisaka na nju.

Glavni i odgovorni urednik NIN-a Milan Ćulibrk je agenciji Beta kratko izjavio da njegova odluka „nema veze s politikom“.

DS: Na medijskoj sceni nema mesta za novinare

Demokratska stranka saopštila je da je još jedna „beskrompomisna novinarka postala prekobrojna“, te da za ljude poput Antonele Rihe, kao simbola nezavisnog, hrabrog i profesionalnog novinarstva nema mesta.

„Demokratska stranka pita koja to vrsta novinara opstaje u medijima da zastupa javni interes, ako ovakvi novinari nestaju? Da li su to samo oni koji su pogodni, prilagodljivi i poslušni?“, pitaju u ovoj stranci.

 Foto: Medija Centar 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend