06. mar 2015.

Bahati naprednjak medijski linčuje novinarku „Blica“ zbog afere „Vodovod“

581624_nis-ivana-andjelkovic-novinarka-blica_f

Ivana Anđelković

Lažima se ne može doći do istine. To bi trebalo da zna i Miodrag Stanković iz Niša, vlasnik „javnog glasila TV Jumbo“

On putem svog „medija“ bliskom gradskoj vlasti i Srpskoj naprednoj stranci već mesecima plasira neistine o „Blicu“ i našoj novinarki Ivani Anđelković. I to sve zbog toga što je ona, radeći svoj novinarski posao savesno, izveštavala o „poslovnim“ aktivnostima njegove firme i JKP „Naisus“ iz Niša.

Stanković konstantno proziva „Blic“ i našu novinarku da „šire neistine“ o njemu i njegovoj porodici, ali nikada ne navodi o kojim se neistinama radi. Time pokušava da ostavi utisak da je zaista žrtva nekakvog nepravednog medijskog progona. A nije. Ni on, ni njegova porodica, ni „poslovni partneri“. Upravo suprotno, medijski progon doživljava novinarka „Blica“.

Poslednjih nekoliko meseci, na internet portalu TV Jumbo objavljivani su tekstovi o „maloj plavoj novinarki“ u kojima je bio čitav niz primitivnih uvreda.

Objavljivane su i njene privatne fotografije sa Fejsbuka i na najbanalniji način komentarisani detalji iz njenog privatnog života. Vrhunac primitivizma su poslednji tekstovi objavljeni pre nekoliko dana, vulgarno vređanje na Fejsbuku i deljenje skarednih tekstova putem lažnih profila na društvenim mrežama.

S obzirom na to i na najgore moguće uvrede koje su izrečene na račun novinarke „Blica“ putem portala TV Jumbo, pitanje za nadležne institucije je: da li neko ko na ovaj način širi primitivizam i mržnju može da ima status javnog glasila.
Ivana Anđelković je podnela krivičnu prijavu zbog ugrožavanja sigurnosti zbog pretećih poruka objavljenih u jednom od tekstova, a tužiće i autore objavljenih skarednih tekstova. Za njen slučaj se još u septembru zainteresovao i „Hjuman rajts voč“. Na redu je država.

Priče da neko proganja vlasnika TV Jumbo i njegove „poslovne partnere“ nevešt su pokušaj da se zaustavi pisanje o aferama, za koje su se zainteresovali i istražni organi. „Blic“ će svoj posao kao i dosad obavljati profesionalno, savesno i odgovorno, a Stanković će izrečene uvrede o novinarki Ivani Anđelković morati da dokaže na sudu.

Zarad istine, za koju se „Blic“ i njegov novinarski tim oduvek zalagao, podsetimo se na trenutak o čemu je „Blic“ zapravo pisao.

  • 1. Objavili smo da su JKP „Naisus“ na čijem je čelu Dejan Andrejević (bivši poslanik i sekretar Gradskog odbora SNS u Nišu) i Miodrag Stanković vlasnik Preduzetničke radnje za usluge u telekomunikacijama i marketingu potpisali 2013.godine ugovor o poslovnoj saradnji. Ugovorom je previđeno praćenje aktivnosti na TV Jumbo za šta će Naisus mesečno plaćati 45.000 dinara počev od 17. oktobra 2013. godine. TO JE ISTINA
  • 2. U vreme kada je Naisus potpisao ugovor za medijsko praćenje na TV Jumbo, TV Jumbo nije imao dozvolu za emitovanje programa. TO JE ISTINA
  • 3. Da portal TV Jumbo „nije registrovan u Registru medija kako to propisuje Zakon o javnom informisanju i medijima i da nije medij“, zvaničan je stav Ministarstva kulture koji smo dobili u januaru 2015.godine. TO JE ISTINA Portal je registrovan u APR-u kao javno glasilo 31.decembra 2014.godine i to sa osnivačem udruženjem Lokalna demokratska ideja a u registar Medija upisan je 13.februara 2015.godine kada su podaci iz registra javnih glasila po službenoj dužnosti prevedeni u Registar medija
  • 4.Objavili smo da je Marko Stanković, sin vlasnika TV Jumbo Miodraga Stankovića, kao šef protokola u Vodovodu jedan od najbližih saradnika direktora Andrejevića koji ga je postavio i za direktora svoje privatne firme „Prohrom“ a potom mu preneo i sva upravljačka prava u istoj firmi. TO JE ISTINA.
  • 5. Objavili smo da Marko Stanković, nije mogao da prođe kasting za asistenta kod folk pevačice Seke Aleksić, u sklopu rijaliti programa „Moja desna ruka“ gde se predstavio kao šef informativne službe SNS. TO JE ISTINA (dokaz je video snimak sa kastinga koji je dostupan na Jutjubu)

Najprimitivnije vređanje

Poslednjih nekoliko meseci, na internet portalu „TV Jumbo“ objavljivani su tekstovi o „maloj plavoj novinarki“ sa nizom primitivnih uvreda dok su nakon toga način objavljivane i njene privatne fotografije sa “Fejsbuka” i na banalan način komentarisani detalji iz privatnog života.

Vrhunac primitivizma su poslednji tekstovi objavljeni pre nekoliko dana, primitivno vređanje na Fejsbuku i deljenje tekstova putem lažnih profila na društvenim mrežama.

Ivana Anđelković navodi da je podnela krivičnu prijavu zbog ugožavanja sigurnosti zbog pretećih poruka objavljenih u jednom od tekstova, da će autore tekstova tužiti za svaki objavljeni tekst te da apeluje na državne organe da je zaštite od do sada neviđenog medijskog linča novinara.

Za njen slučaj se još u septembru, kada je počela prljava kampanja protiv nje, zainteresovao i “Hjuman rajts voč”.

Gradonačelnik Niša nemoćan

S obzirom na to da su Dejan Andrejević i Marko Stanković, sin Miodraga Stankovića, članovi Srpske napredne stranke, nameće se mišljenje da je ovakvo ponašanje obračun sa neposlušnim novinarima. Gradonačelnik Niša Zoran Perišić upućen je u „aktivnosti“ svojih članova, a kada je upitan za komentar izjavio je da „osuđuje vređanje“. Andrejević je bivši šef njegovog kabineta.

Objektivno

Ivana se našla na tapetu Andrejevića i Stankovića jer je pisala o nepotizmu u JKP „Naisus“, neplaćanju računa i nameštanju poslova, a sve od para građana Niša koji iz dana u dan sve lošije žive.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend