13. dec 2017.

Čabarkapa predložena za članstvo u Odboru Agencije za borbu protiv korupcije

Medijski savez Srbije koji čine Udruženje medija i medijskih radnika, Društvo novinara Vojvodine i Profesionalno udruženje novinara Srbije predložu novinarku Draganu Čabarkapu za članstvo u Odboru Agencije za borbu protiv korupcije u ime novinarskih udruženja.

Čabarkapa je novinarka Večernjih novosti 33 godine, članica Udruženja novinara Srbije (UNS) duže od tri decenije, predsednica Sindikata novinara Srbije i predsednica podružnice SINOS-a u kompaniji Novosti. U dva mandata bila je član Uprave Udruženja novinara Srbije i član Suda časti UNS-a.

Rođena je 1958. godine u Beogradu. Završila je Fakultet političkih nauka 1982. Novinarsku karijeru započela je u „Studentu“, sarađivala je u Ježu i Radio Beogradu. Od 1984. je novinar „Novosti“ sa kraćom pauzom 2002. godine, kada je, odlukom Vlade Savezne Republike Jugoslavije, imenovana za glavnu i odgovornu urednicu „Borbe“. U „Novostima“ je najveći deo karijere provela kao politički izveštač.

Predlažemo kolegenicu Čabarkapu zbog borbe za uspostavljanje socijalnog dijaloga u Srbiji u medijskoj delatnosti, značajne uloge u borbi za profesionalna i radna prava novinara, pomoći i podrške kolegama koji su ostali bez posla tokom privatizacije medija, zbog radne biografije bez ijedne mrlje, zbog doslednog zalaganja za opstanak Tanjuga, Politike i Večernjih novosti, kao i formiranje regionalnih i lokalnih javnih servisa. Dragana Čabarkapa se dosledno bori za transparentnost vlasnštva u medijima, formiranje javnog registra donatora medija, kako iz zemlje, tako i iz inostranstva, i protiv mogućnosti da medijima upravljaju kompanije iz of šor zone.

Čabarkapa u Kompaniji „Novosti“ obavlja funkciju odgovorne urednice Revije za ljubitelje prirode ZOV.

Medijski savez Srbije

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend