26. jan 2016.

Da li je policija pretresla TV Trstenik?

tv_trstenik_logoPripadnici MUP Srbija ušli su u TV Trstenik i proveravaju poslovanje tog preduzeća, tvrdi direktor te kuće Jovana Marinković. MUP to demantovala

Prema rečima dirketora Jovana Marinkovića, policija im je rekla da će im zapleniti računare. Na pitanje po kom osnovu je policija došla u tu televiziju, Marinković kaže – politička instruiranost.

Marinković nije mogao da pruži dodatne informacije, zbog prisustva policije. Tokom večeri očekujemo više informacija o ovom slučaju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je demantovala da je policija pretresala prostorije opštinske televizije Tresnik.

U saopštenju MUP-a navodi se da su policajci, po nalogu Osnovnog tužilaštva u Trsteniku, obavili su pretres privatne kuće odgovornog lica opštinske televizije Trstenik.

“Policija je po nalogu tužilaštva obavila pretres zbog sumnje da je on, iskoristio video materijal i snimke opštinske televizije, kako bi treće lice sačinilo dokumentarni film o opštini Trstenik. Sumnja se da je potom, to trećeg lice, koje je vlasnik privatnog studija, dokumentarni film, koji je sadržao kadrove u vlasništvu opštinske televizije, prodao opštini Trstenik”, navodi se u saopštenju MUP-a.

Radio televizija Trstenik prodata je u avgustu prošle godine na javnom nadmetanju za 177.000 evra konzorcijumu fizičkih lica, koji je predstavljao Vladimir Stevanović iz Trstenika.

Na javnom nadmetanju su učestvovali: Milomir Ilić, zastupnik kompanije Bos konstrakšn (ponuda 29.000 evra), Vladimir Stevanović, kao predstavnik konzorcijuma fizičkih lica (ponuda 30.000 evra), Radojica Milosavljević (ponuda 29.000 evra) i Bratislav Pavlović (ponuda 30.000 evra).

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend