25. jun 2015.

Da li je poslanik SNS-a pretio novinarima?

pretnjaPredsednica Skupštine Gornjeg Milanovca kaže da nije bilo razloga da reaguje kada je na sednici odbornik SNS-a pretio novinarima. SNS: Nije bila pretnja


Dejan Kovačević, koji je i poslanik SNS u Skupštini Srbije je pretio onima koji su pisali o fizičkom napadu njegovih partijskih kolega na odbornika DSS-a.

Predsednica Skupštine Jadranka Dostanić je rekla da nije shvatila da su pretnje upućene novinarima.

„Njegova diskusija se odnosila na one koji su davali izjave o tom slučaju i nije bilo razloga da reagujem“, rekla je Jadranka Dostanić.

„Svi ostali imaju razlog za strah, čak i oni koji su po novinama pisali šta se desilo“

Na sednici Skupštine opštine pre desetak dana, na predlog da se formira Anketni odbor koji će ispitati čitav slučaj napada na odbornika DSS-a Vladislava Vasića, Kovačević se tome energično usprotivio i rekao da je to posao nadležnih organa a da SNS nam razloga da se od toga plaši.

„Svi ostali imaju razlog za strah, čak i oni koji su po novinama pisali šta se desilo“, rekao je tada za govornicom Kovačević, koji je je i narodni poslanik i predsednik Opštinskog odbora SNS-a u Gornjem Milanovcu.

Novinari su želeli da o tome razgovaraju sa poslanikom, ali bez uspeha zbog čega su pre deset dana tražili i pomoć od predsednice Skupštine opštine Jadranke Dostanić, koja je član SNS-a, ali ni to nije pomoglo.

U međuvremenu su reagovali pojedini odbornički klubovi koji su jednoglasno osudili Kovačevićeve pretnje novinarima, kao i ponašanje predsednice Skupštine koja ga nije upozorila na ovakve izjave.

Šef odborničkog kluba DSS-a Dušan Đurović ocenio je neprihvatljivim da narodni poslanik javno preti novinarima koji su samo prenosili izjave, pa čak i njegove, o tom slučaju.

„Predsednica je morala da ga upozori na neprimerenu diskusiju, ali se nije oglasila jer je on njen partijski lider a i odbornici koji su u koaliciji sa SNS-om glasali su da je ona prekršila poslovnik“, rekao je Đurović.

SNS: Nije bila pretnja novinarima, izjava izvučena iz konteksta

Opštinski odbor SNS-a u Gornjem Milanovcu saopštio je da Dejan Kovačević nije pretio novinarima, već da je njegova izjava izvučena iz konteksta.

„Ovog puta novinari u nedostatku pravih argumenata stavljaju van konteksta ono što je stvarno rečeno samo u svrhu pravljenja politički nekorektnih vesti. Pomenuta izjava Dejana Kovačevića se odnosila na izvor, odnosno inicijatora konferencije za novinare a ne na same novinare. Srpska napredna stranka podržava slobodu govora i štampe i sva prava novinara zagarantovana Ustavom i zakonom što smo i dokazali kada smo jedini osudili fizički napad na novinara od strane predsednika jedne Mesne zajednice koji se dogodio prošle godine. Svesni činjenice da postoji bojazan u određenim političkim krugovima da će posle narednih lokalnih izbora Srpska napredna strana preuzeti odgovornost za vođenje opštine Gornji Milanovac i razotkriti kako neki troše novac građana opštine Gornji Milanovac (420.000,00 dinara za isplatu sinu direktora Javnog preduzeća za puteve) bilo je za očekivati ovakvu vrstu napada. „, navodi se u saopštenju SNS-a.

Srpska napredna stranka, dodaje se u saopštenju, se pita da li su to isti novinari koji su za svoja izdanja dobili značajna sredstva iz budžetske rezerve i koji su o trošku građana opštine Gornji Milanovac nekoliko puta putovali u Sloveniju. Srpska napredna stranka će i pored sve češćih napada nastaviti da razotkriava sve što nije u skladu sa zakonom i važećim propisima, obaveštavati o tome javnost kao i nadležne državne organe.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend