13. avg 2015.

Demanti navoda iz teksta „Zna li Beko šta mu rade u firmi“ objavljenog na sajtu UNS-a

Advokat zamenika glavnog urednika NID kompanije „Novosti“ Milana Babovića Rade Babović uputio je danas UNS-u demanti na navode iz teksta Srđana Škora „Zna li Beko šta mu rade u firmi“ objavljenog na sajtu UNS-a 5. avgusta. Demanti prenosimo u celosti.

Udruženje novinara Srbije

Resavska 28/I
11000 Beograd

Na ruke Predsednici

Poštovani,

Obraćam Vam se po nalogu svog vlastodavca Milana Babovića, zamenika glavnog urednika NID kompanije „Novosti“ A.D., ovim dopisom sledeće sadržine:

Naime, kao što Vam je poznato, na zvaničnom internet portalu Udruženje novinara Srbije, www.uns.org.rs, dana 05.08.2015. godine, objavljeno je otvoreno pismo lica koje je zaposleno u NID kompaniji „Novosti“ A.D., Srđana Škora. To pismo koje nosi naziv „Predlog za racionalniju i pravedniji način izlaska Kompanije iz krize“ je upućeno sindikatima „Novosti“, Nadzornom odboru „Novosti“, a datirano je sa 03.08.2015. godine, te je primljeno preko pisarnice NID kompanije „Novosti“ A.D. pod delovodnim brojem 3192.

Ovaj interni dopis zaposlenog u Kompaniji sadrži neistinite, uvredljive i maliciozne navode vezane za mog vlastodavca. Tužna je činjenica da je pismo sa ovakvim navodima objavljeno preko zvanične internet stranice Udruženja novinara Srbije, ali i ne samo to, već je putem elektronske pošte upućeno na lične adrese 3.000 članova UNS, kolega mog vlastodavca, o čemu moj vlastodavac poseduje dokaze. Na ovaj način je direktnim delovanjem UNS netačan podatak o primanjima mog vlastodavca došao do svakog ko je posetio Vašu internet prezentaciju. Podvlačimo da taj podatak, sve i da je iole tačan, ne predstavlja informaciju od javnog značaja, dakle javno ne sme da se objavljuje. Da ne govorimo o tome što UNS pre objavljivanja nije proverio ovu „informaciju“ niti je pozvao mog vlastodavca, na šta je po sopstvenom Kodeksu bio dužan.

S obzirom na to da je posledica već nastupila, to Vas ovim putem pozivam po nalogu mog vlastodavca, da odmah, a najkasnije u roku od 24 časa, na zvaničnoj internet prezentaciji UNS, na isti način kako je i objavljena, bude i demantovana lažna informacija vezana za ime i prezime mog vlastodavca, kao i da na sve mejl adrese uputite isti demanti svim onim kolegama koje su putem elektronske pošte dobile pismo sa netačnim informacijama.

S poštovanjem,
Rade T. Babović, advokat

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend