23. dec 2015.

Đukić Dejanović: Postupala sam po zakonu, nisam doprinela da se dokumentacija nađe u javnosti

slavica_djukic_dejanovic_mcrsDirektorka psihijatrijske klinike „Laza Lazarević“ Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da će ona i njena klinika poštovati svaku odluku suda povodom prekršajnih prijava zbog iznošenja i objavljivanja medicinske dokumentacije, ali da smatra da nije prekšila zakon

„Smatram da nismo prekršili zakon i doprineli da se dokumentacija nađe u javnosti“, kazala je Đukić Dejanović agenciji Beta.

Ona je rekla da ni ona ni klinika još nisu upoznati sa saržajem prekršajnih prijava koje je protiv njih podneo poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabič.

„Svaka odluka prekršajnog suda biće za nas obvezujuća“, kazala je Đukić Dejanović.

Poverenik Šabić rekao je da je zbog propusta u radu i javnog objavljivanja medicinske dokumentacije podneta prekršajna prijava protiv psihijatrijske klinike „Laza Lazarević“, direktorke te ustanove Slavice Đukić Dejanović, kao i ministra zdravalja Zlatibora Lončara.

Poverenik je precizirao da je tokom nadzora jasno utvrđeno da je objavljena medicinska dokumentacija urađena u klinici „Laza Lazarević“ i prosleđena Ministarstvu zdravlja, a potom iz Ministarstva zdravlja prosleđena MUP-u i prikazana u televizijskoj emisiji.

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić 30. novembra naložio je pokretanje postupka nadzora nad primenom Zakona o zaštiti podataka o ličnosti u Klinici za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ povodom iznošenja podataka o zdravstvenom stanju Aleksandra Kornica u emisiji TV Pink.

Glavni urednik Informera Dragan Vučićević je na TV Pink pokazivao medicinsku dokumentaciju Kornića, a ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da je nekadašnji direktor „Kurira“ ozbiljno bolestan i da ga zloupotrebljavaju.

Autor: V. V. 

 Foto: Medija centar Beograd 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend