02. mar 2016.

Gasi se signal Radio Leskovca

mikrofon_mic_microphoneNajstariji elektronski mediji u Leskovcu neslavno završava svoj rad nakon 40 godina postojanja

Proces likvidacije Radio Leskovca je počeo pre nedelju dana i signal ove medijske kuće stare 40 godina mogao bi već sutra da bude definitivno ugašen.

Po rečima stečajnog upravnika Slobodana Ranđelovića, čeka se samo trenutak kada će ovo javno preduzeće biti izbrisano iz registra Agencije za privredne registre.

„Odlučio sam da poštujem zakon i da odmah prestanemo da emitujemo program“, kaže za Jugmediu stečajni upravnik.

Radnici na ulicu

Jedanaestoro zaposlenih u Radio Leskovcu će u roku od 8 dana od gašenja signala ostati na ulici.

„Njima će biti uručeni otkazi čim preduzeće bude ugašeno. Ipak, potrebno jej da se uradi početni likvidacioni bilans pa ćemo neke od njih zadržati na privremenim poslovima od 30 dana kako bi nam pomogli da svedemo računicu. U pitanju su tehničke procedure“, objašnjava Ranđelović.

Novih 7 miliona za plate i poverioce iz gradske kase

Gradski većnici su na jučerašnjoj sednici odobrili dodatnih 7 miliona dinara za proces likvidacije JP Radio Leskovac. Taj novac je namenjen za regulisanje obaveza prema poveriocima ali i zaostale plate zaposlenih.

„Radnici nisu primili platu od jula prošle godine, a doprinosi su im samo delimično uplaćivani. To moramo da izmirimo u roku od mesec dana nakon što potpišu otkaze. Čak 60 posto od tih odobrenih sredstava, tačnije 4,5 miliona, otići će na njihove zarade. Ostalo prema poveriocima“, kaže Ranđelović.

Poverioci imaju rok od 120 dana da prijave svoja potraživanja, a stečajni upravnik nije želeo da u ovom trenutku kalkuliše sa ciframa koliko se njima zapravo duguje.

(Kraj) dum

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend