19. avg 2016.

Grad Kragujevac traži prostorije televizije nazad

rtv kgNovi vlasnik nekada javnog medija uknjižio se kao vlasnik nad poslovnim prostorijama koje se nalaze na ekskluzivnoj lokaciji u centru Grada, a koje su pre privatizacije bile u vlasništvu države

Nekada javno preduzeće RTV Kragujevac nikada nije bilo vlasnik, već samo korisnik, 615 kvadrata koji imaju tržišnu vrednost od oko pola miliona evra.

Prema rečima Branka Petronijevića, Republički geodetski zavod je usvojio žalbu Grada Kragujevca na odluku o promeni vlasništva nad objektom u Ulici Branka Radičevića 9, čime je proces vraćen na ponovno odlučivanje.

„Neobično je da se sada kao vlasnik upisuje privatna televizija, i to na osnovu ugovora o prodaji kapitala javnog preduzeća koje nije ni imalo pravo svojine, već samo pravo korišćenja ovih prostorija. Podneo sam žalbu jer smatram da ugovor o prodaji kapitala ne može biti osnov za upis vlasništva. Grad je u međuvremenu takođe podneo zahtev za upis javne svojine nad spornim objektom“, rekao je Petronijević.

Insajder.net je ovim povodom kontaktirao i Republičku direkciju za imovinu, u kojoj su nam rekli da na pitanja o odlukama o otuđenju državne imovine može da govori samo direktor Direkcije Jovan Vorkapić i da ćemo odgovore dobiti od ponedeljka.

Šta je od imovine RTV Kragujevac, koju su više od četiri decenije finansirali građani, prodato Radoici Milosavljeviću, pitanje je koje je Insajder.net još pre četiri meseca uputio Ministarstvu privrede. Pošto je Ministarstvo u zvaničnom odgovoru na to pitanje navelo da je u 100 % kapitala RTV Kragujevac, koji je bio predmet prodaje, ušao stopostotni kapital preduzeća, uputili smo žalbu povereniku za informacije od javnog značaja.

U odgovoru na tu žalbu, Ministarstvo privrede je krajem juna obavestilo kancelariju poverenika da ne poseduje informacije o tome šta čini kapital privrednog društva RTV Kragujevac, odnosno da ne znaju šta je samo nekoliko meseci pre toga prodala Agencija za privatizaciju.

Poverenik je ipak utvrdio da bi Ministarstvo privrede moralo da poseduje podatke o privatizaciji RTV Kragujevac, zbog čega je 9. avgusta doneo rešenje da nam se traženi podaci dostave po hitnom postupku.

 Foto: Insajder.net 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend