06. jun 2016.

Grafiti #Podrži RTV u širem centru Novog Sada

13323752_10209416290065294_5365008079006605036_oNa nekoliko mesta u blizini Radio-televizije Vojvodine i u širem centru Novog Sada pojavili su se grafiti podrške pokretu „Podrži RTV“

Grafiti su ispisani crvenim ili crnim sprejom, i na fasadama piše „#Podrži RTV“ i „Sloboda za javni servis“.

Građanski pokret Podrži RTV organizovao je do sada dva ulična protesta zbog smena 14 urednika na pokrajinskom javnom servisu koje su usledile ubrzo nakon održanih vanrednih republičkih izbora u Srbiji.

Demonstranti zahtevaju ostavke članova Upravnog odbora RTV-a, kao i preispitivanje odgovornosti Saveta Republičke agencije za elektronske medije (REM).

Inicijativa Podrži RTV najavila je da će danas u 17.00 održati performans ispred zgrade televizije, nakon kojeg će Upravnom odboru Radio televizije Vojvodine (UO RTV) predati pitanja i poruke koje su mu građani uputili nakon smena u tom medijskom Javnom servisu.

U najavi događaja navedeno je da će se aktivisti te inicijative voziti kroz širi centar grada i na razglasu čitati poruke koje su građani ostavljali UO RTV na poslednjem protestu, održanom 30. maja u Novom Sadu.

Inicijativa je saopštila da će njeni članovi tokom performansa upoznati građane sa trenutnom situacijom na RTV. Nakon akcije predstavnici Podrži RTV će u Nezavisnom društvu novinara Vojvodine od 19.00 učestvovati i na tribini „Građanska samoodbrana“ na kojoj su prisustvo potrvdili i predstavnici drugih građanskih pokreta iz više gradova u Srbiji, među kojima i Ne da(vi)mo Beograd.

Kako je najavljeno, Inicijativa Podrži RTV će sledeći ulični protest organizovati u ponedeljak, 13. juna, a zahtevaju ostavke članova Upravnog odbora RTV zbog nedavnih nenajavljenih smena 14 urednika.

 Foto: Jovana Brkic / Facebook 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend