17. mar 2016.

HRT ukinuo satiričnu emisiju zbog – širenja netrpeljivosti!?

16.01.2014., Zagreb - Na Trgu bana Jelacica clanovi HDZ-a Ivan Celic i Mario Zupan odrzali su konferenciju za medije vezano za prodaju gradskih ljekarni. Photo: Anto Magzan/PIXSELL

Satirična emisija News Bara „Montirani proces“ zasmetala je novom vodstvu HRT-a iz neočekivanih razloga. Optužili su ih, naime, za raspirivanje vjerske, nacionalne i druge netrpeljivosti te ih naprasno ukinuli

Snimanje emisija je prekinuto, a one koje su čekale na emitiranje uklonjene su s rasporeda.

Naime, u nedjelju će u terminu te emisije biti emitiran dokumentarac „Iz svakodnevice Papine Švicarske garde“.

„Programsko vodstvo HRT-a svoju odluku temelji na činjenici da se u jednome dijelu scenarija spominje sadržaj koji je neprimjeren emitiranju na Hrvatskoj radioteleviziji i potpuno je u suprotnosti s misijom, vrijednostima i načelima Hrvatske radiotelevizije te smatra da je zloupotrebljena tema satirične emisije za raspirivanje vjerske, nacionalne i druge netrpeljivosti.

Programsko vodstvo HRT-a svoju je odluku donijelo u skladu sa Zakonom o HRT-u i Ugovorom između HRT-a i Vlade Republike Hrvatske te je uvjereno da bi svaki javni medijski servis u svijetu takav sadržaj ocijenio neprimjerenim i uvredljivim te ga odbacio“, navodi se u obrazloženju HRT-a.

Kako su „vrijeđali“ po nacionalnoj, vjerskoj i svim drugim osnovama, možete se uvjeriti gledanjem nekih od priloga ili čitavih epizoda koje su objavljene na YouTubeu.

1934363_10207904675669227_1369210711937294258_n

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend