08. maj 2015.

Imam ideju kako da RTS preživi 2016.

Dragan Bujošević Foto: telegraf.rsNovi generalni direktor Radio-televizije Srbije (RTS) Dragan Bujošević izjavio je za NIN da nema spisak kandidata za urednike i direktore pojedinačnih sektora javnog servisa i objašnjava da će predloge Upravnom odboru dati na osnovu uvida u spisak kandidata koji se prijave na konkurs

On je naglasio da se prve tri strane njegovog programa odnose na problem finansiranja javnog servisa i da sadrži „nekoliko ideja kako da RTS preživi 2016. godinu, kada ostaje bez priliva iz budžeta“.

Ništa preciznije, međutim, ne može da otkrije, „jer bi time mogao da ugrozi plan“, ali kaže da „to ne zavisi samo od RTS, već bi morali da budu uključeni i drugi segmenti društva, poput intelektualne javnosti, nevladinog sektora i države, ako doživljavaju RTS kao važan za Srbiju“.

Upitan po čemu će se RTS pod njegovim rukovođenjem razlikovati od dosadašnjeg, Bujošević kaže da ne razmišlja o razlikama, već želi da sačuva i unapredi profesionalni nivo rada, ali to neće zavisiti samo od njega, već i od drugih ljudi koji imaju ingerencije u RTS.

U vreme kada su problem cenzure i pad na skali medijskih sloboda glavne medijske teme u Srbiji, Bujošević je uveren da će i on i novinari RTS biti u mogućnosti da svoj posao rade na profesionalan način.

„Mislim da se kritike nisu ni odnosile na RTS“, smatra Bujošević i dodaje da postoje brojne ideje vezane za nove programe i nove digitalne kanale, „koji će doneti više sadržaja, pameti i lepote“.

Koliko će, međutim, ideje biti ostvarive, preciznije će znati tek kada se upozna sa stvarnim stanjem medijske kuće u koju dolazi, za oko mesec dana.

 Foto: telegraf.rs 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend