05. jul 2016.

Incident posle pitanja novinara Studija B Saši Raduloviću

redulovic_pavlovic_mcrsNakon konferencije za novinara na kojoj je funkcioner pokreta „Dosta je bilo“ Dušan Pavlović predstavio svoju knjigu došlo je do rasprave između lidera pokreta Saše Radulovića i novinara televizije Studio B

Novinar Studija B zamolio je Radulovića da pojasni sitaciju oko izbacivanja odbornika sa liste na Vračaru.

“Ja sam više puta objasnio, pošto Studio B nije medij, mi na pitanja Studija B nećemo odgovarati”, rekao je Radulović na šta mu je novinar rekao:” Ja vas ne vređam, nemojte ni vi meni, niti ijedan medij”.

Nakon toga su se iz sale mogli čuti negativni komentari na račun Studija B.

Ovo nije prvi put da Radulović iznosi svoju ocenu da Studio B za njega nije medij I da ne želi da odgovori na njihova pitanja. Isto se desilo i početkom juna u Skupštini Srbije.

Tada su novinarska udruženja reagovala pa je UNS saopštio da svako ima pravo da bude nezadovoljan radom novinara zbog čega se može obratiti nadležnim regulatornim i samoregulatornim telima, kao i sudskim organima, ali mora poštovati dostojanstvo novinara.

Po Kodeksu novinara Srbije, dužnost novinara da kontinuirano postavlja pitanja od javnog značaja, dok je pravo nosilaca javnih funkcija da li će na njih da odgovore ili ne, bez prava da novinare ometaju u obavljanju njihovog posla, tada je ukazano iz UNS-a.


Video prilog televiije N1 pogledajte ovde.

 Foto: Medija centar Beograd 

3 komentara za: “Incident posle pitanja novinara Studija B Saši Raduloviću

  1. Milovan

    Ne vidim u cemu je problem. Pa najpre bi UNS trebalo da napravi otklon naspram te “televizije“, Pinka, Informera… i slicnih medija koji nanose stetu novinarima i novinarskoj profesiji. A iznad svega… nanose stetu Srbiji. To sto se oni nazivaju novinarima, uopste ne oslobadja nikoga odgovornosti da ih nazove pravim imenom.
    Odakle vam pravo da stajete na njjihovu stranu? To nisu novinari, vec stranacki aktivisti koji …. ma, zasto uopste trosim tastaturu kad necete pustiti komentar u etar.

    Sramota!!!

    05. јул 2016. at 13:19
  2. Strani Placenik

    Da li bi ovaj tako hrabri novinar studia B isto ovako odgovorio i Vucicu na nekoj konferenciji za stampu?

    05. јул 2016. at 20:23

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend