04. jun 2015.

Inicijativa Saše Mirkovića: prepoloviti porez za štampane medije!

sasa-mirkovic-tvbestNarodni poslanik Saša Mirković podneo je danas hitnu inicijativu skupštini da sa 10 odsto smanji na pet poresku stopu PDV-a za dnevne, monografske i serijske publikacije. U ovoj inicijativi se predlaže i da se poreska stopa od 20 odsto prepolovi i za usluge oglašavanja u publikacijama

– Smatram da bi smanjenje poreske stope bilo mnogo prikladniji način da država i na ovaj način uštedi, a da pri dome doprinese jačanju štampanih medija koji su trenutno u veoma nepovoljnoj situaciji – navodi Mirković u Inicijativi za izmenu Zakona o porezu na dodatu vrednost, koja je upućena Odboru za kulturu i informisanje Narodne Skupštine.

Mirković navodi da su razlozi za izmenu člana 23. Zakona “proizilaze iz teške ekonomske situacije u kojoj su izdavači štampanih medije, koja je pored opšte nepovoljen ekonomske situacije , pogoršana i smanjenjem tiraža zbog alternativnih načina informisanja javnosti, posebno besplatnih sadržaja koji se nude na internetu”.

Poslanik, koji je i član Odbora za kulturu i informisanje, traži da se u najhitnijem roku sazove sednica na kojoj bi bili pozvani svi izdavači, kao i predstavnici ministarstva finansija, privrede, kao i kulture i informisanja.

– Molim Vas da se sednica zakaze u najhitnijem roku i da se pozovu predstavnici svih izdavaca i predstavnici Ministarstva finansija Ministarstva privrede i Ministarstva kulture i informisanja – podvlači poslanik.

 Foto: tvbest 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend