15. jul 2016.

Karleuša vodio radnu grupu, istrage nije bilo

Ministar unutrašnjih poslova u Prelaznoj vladi Srbije posle okotobarskih promena Božidar Prelević, osnivač grupe „Poskok”, čiji je zadatak bio rasvetljavanje političkih ubistava, nije želeo da komentariše iskaz svedoka Tužilaštva pred Specijalnim sudom, ali je rekao da je rešavanje slučaja „Ćuruvija” bilo jedan od prioriteta te grupe i da je tačno da je na čelu radne grupe koja je trebalo da istraži to ubistvo bio Dragan Karleuša, ali, kako je rekao, istraga nije vođena

– Ja znam da je grupa „Poskok” došla do vrata DB-a i da je tada isplivao dosije „Ćuran” koji je podmetnuo jedan ministar, rekao je Prelević za „Kurir”.

– Nesumnjivo je učešće DB-a ili organizacije DB-a u tom ubistvu, do samog izvršenja. Nakon toga, grupa „Poskok” je rasformirana, a članovi grupe su poslati da lupaju pečate na lične karte. Slučaj je tada potisnut na margine.

On je naveo i da je ime Luke Pejovića kao izvršioca često pominjano, ali da je i tada bilo svedoka koji su govorili drugačije.

– Duboko sam uveren u to da su izvršioci iz Državne bezbednosti, a da je naručilac supruga tadašnjeg poznatog političara. Istraga nije mogla da ide dalje jer je lupila glavom u vrata DB-a. Sve čime se danas raspolaže prikupila je Prelazna vlada, osim izjave Milorada Ulemeka Legije – rekao je poznati advokat.

On je dodao i da nema razloga da ne veruje Branki Prpi, koja je na suđenju izjavila da joj Pejović, koji je bio pripadnik JSO-a, liči na ubicu.

– Branku Prpu mnogo poštujem, ona je hrabra žena i jedini očevidac zločina. Ne vidim nijedan razlog zbog čega bi ona imala interes da brani Miroslava Kuraka i Ratka Romića – zaključio je Prelević.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend