24. sep 2015.

Kopernikus kupio JIP „Novi put“ iz Jagodine

Kopernikus_Cable_NetworkNa otvaranju ponuda održanom danas u Agenciji za privatizaciju „Kopernikus Cable Network“ je kao jedini ponuđač postao vlasnik još tri medija koji su u vlasništvu JIP „Novi put“: nedeljnika „Novi put“, Radio Jagodine i Televizije Jagodina. Početna cena u drugom krugu privatizacije bila je 46.256 evra, a kupljen je za samo četiri evra više

Na pitanje UNS-a da li je zadovoljan sa novim vlasnikom, direktor JIP „Novi put“ Ljubiša Vujić odgovorio je da se protivi privatizaciji medija i nezadovoljan je kako se ona odvija jer smatra da će unazaditi srpsko novinarstvo.

“Kopernikus Cable Network“ je u prvom krugu privatizacije kupio dva medija – Radio Rašku i Radio Šid koji je najskuplje prodat medij u dosadašnjoj privatizaciji, sa izlicitiranom cenom od 531.000 evra.

Inače, ovaj kablovski provajder je posle Radoice Milosavljevića za sada kupac najvećeg broja medija.

Nedeljnik „Novi put“ ove godine obeležava sedmu deceniju postojanja, Radio-Jagodina je osnovana 1962. godine sa regionalnom frekvencijom, a Televizija Jagodina postoji od 2000. godine.

Podsećamo, u JIP „Novi put“ od 72 samo jedan zaposleni nije uzeo otpremninu, a od novog vlasnika zavisi da li će ih ponovo angažovati.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend