22. avg 2014.

KRAJ DRAME: Novinari krenuli iz Jarinja za Beograd!

novinari jarinjeGrupa od deset novinara konačno je prešla administrativni prelaz Jarinje i uputila se ka Beogradu pošto su je više od sat vremena maltretirai srpski policajci, ne dozvoljavajući kombiju koji ih je prevozio da pređe u užu Srbiju!

– Zahvaljujući intervenciji ministra policije Nebojše Stefanovića policajci su nas, konačno, pustili da pređemo Jarinje. Ali su vozaču kombija ni krivom ni dužnom napisali kaznu – rekao je za Kurir Petar Jeremić, predsednik Izvršnog odbora Udruženja novinara Srbije, koje je juče organizovalo odlazak novinara iz Beograda u Veliku Hoču, gde je obeleženo 16 godina od otmice novinarske ekipe Radija Prištine, Đura Slavuja i Ranka Perenića.

Jeremić je kazao i da je vozač kombija opštine Gračanica, koji je imao prokupačke probne registarske tablice, dobio kaznu jer navodno ne može s takvim tablicama da pređe administrativni prelaz

– To je potpuna besmislica jer je čovek jutros s istim tablicama ušao na Kosovo i Metohiju. Nadam se da će i ta nepravda biti ispravljena – naveo je Jeremić.

 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend