11. mar 2016.

Krivična prijava novinarke protiv direktorke TV Smederevo zbog opstrukcije prava na besplatne udele

TV SMEDEREVOZbog onemogućavanja udeličarima TV Smederevo da preuzmu besplatan kapital medija, bivša novinarka ove televizije Jelena Vasiljević podnela je krivičnu prijavu protiv v.d. direktorke TV Smederevo Nevene Ćirković

Prijava se odnosi na zloupotrebe položaja odgovornog lica, nesavesnog rada u sližbi i zloupotrebe službenog položaja. Jelena Vasiljević jedna je od dvoje novinara koji imaju pravo na besplatne udele TV Smederevo.

„O tome da je 18. februara Ministarstvo privrede donelo prva rešenja o podeli besplatnih udela među kojima je i rešenje za TV Smederevo, saznala sam sa sajta Ministarstva. Niko iz televizije me nije obavestio. Ovo rešenje trebalo je da preuzme direktorka Nevena Ćirković kao ovlašćeno lice, ali to ona do danas nije učinila, iako su je iz Ministarstva obavestili. Tako mi je onemogućila da ostvarim zakonom predviđeno pravo. Srela sam je na jednom događaju o kojem sam izveštavala krajem februara. Pitala sam je kada će da preuzme pomenuto rešenje na šta mi je odgovorila da ne zna ništa o tome i da nije obaveštena. Drugi udeličar, koji radi na TV Smederevo nije bio zainteresovan kada sam ga zvala da vidim šta planira i da li je razgovarao sa direktorkom“, objasnila je UNS-u Jelena Vasiljević razloge za podnošenje krivične prijave.

U Ministarstvu privrede UNS-u je rečeno da su upoznati sa situacijom, da su više puta kontaktirali direktorku Nevenu Ćirković, ali da po Zakonu jedino ovlašćeno lice, dakle direktorka, može da preuzme rešenje.

Direktorka Nevena Ćirković bila je nedostupna, dok se na telefone TV Smederevo UNS-u niko nije javljao.

Podsetimo, Ministarstvo privrede donelo je u februaru prvih šest rešenja o prenosu kapitala bez naknade zaposlenima kod izdavača medija. Rešenja su tada doneta za Reč radnika iz Aleksinca, JP TV Smederevo, JP Radio Bujanovac, JP Informativni centar Odžaci, Informativni centar Tutin i Informativno javno preduzeće Preševo.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend