13. avg 2015.

Kum ministra odbrane jedan od kupaca?

niska-tvNiš – Niška televizija (NTV) juče nije privatizovana u postupku javnog nadmetanja jer je jedini prijavljeni kupac, konzorcijum koji čine Nišlija Dragan Milošević i niški dnevnik Narodne novine, podneo nepotpunu dokumentaciju, saopštili su predstavnici te televizije.

– Na oglas za prodaju Niške televizije javio se samo konzorcijum koji čine Dragan Milošević i Narodne novine, ali je ponuda odbačena jer konzorcijum nije priložio prijavu za javno nadmetanje, mada je otkupio prodajnu dokumentaciju, zbog čega če se NTV prodavati u drugom krugu privatizacije, kada će početna prodajna cena biti duplo manja od sadašnjih 75.000 evra, na koliko je televizija procenjena- rekao je za naš list urednik Nebojša Veličković, koji je u ime zaposlenih prisustvovao otvaranju ponuda u Agenciji za privatizaciju u Beogradu.

Privatni biznismen Milošević, koji je s Narodnim novinama formirao konzorcijum, je prema nezvaničnim saznanjima pojedinih medija kum ministra odbrane i funkcionera SNS-a Bratislava Gašića. Vlasnik Narodnih novina je Tomislav Radomirović, koji je u Godišnjem izveštaju Saveta za borbu protiv korupcije označen kao čovek „blizak svakoj vlasti“. Članovi porodice Radomirović, prema raspoloživim podacima, u Nišu pored Narodnih novina već imaju i televiziju, radio i internet portal Belami. Milošević i Radomirović juče nisu odgovorali na naše pozive ili su im telefoni bili zauzeti.

Prema navodima predstavnika NTV-a, ponuda konzorcijuma Milošević- Narodne novine nije ni otvorena, a predstavnici konzorcijum nisu se ni pojavili na javnom nadmetanju. Projektnu dokumentaciju za NTV otkupilo je pet zainteresovanih subjekata, ali je samo ovaj konzorcijum uplatio depozit od 7.500 evra i stekao pravo učešća u javnom nadmetanju. Drugo javno nadmetanje za prodaju NTV biće raspisano kada bude završen prvi krug prodaje ostalih medija u vlasništvu države i lokalnih samouprava.

Skoro svi zaposleni se prijavili za socijalni program

NTV ima 81 radnika, od kojih se 75 prijavilo se za odlazak uz socijalni program, koji predviđa 200 evra po godini radnog staža i finansiraće se iz gradskog budžeta, pošto je njen osnivač grad.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend