24. avg 2015.

Kupio Centar za informisanje N. Kneževac za 480 €

cink logoCentar za informisanje Novi Kneževac prodat je za 480 evra kruševačkom biznismenu Radoici Milosavljeviću koji je do sada kupio četiri televizije u Srbiji

U CINK-u radi sedam ljudi, a to preduzeće ima info kanal na kablovskoj televiziji, teletekst i izdaje Novokneževačke novine. Početna cena za CINK bila je 235 evra, koliko je procenjena vrednost 100 odsto kapitala u vlasništvu vojvođanske opštine Novi Kneževac.

Milosavljević je kupio i Televiziju Požega sa 12 zaposlenih za 39.000 evra, kao jedini ponuđač na tenderu. Ponuda Milosavljevića bila je za 117 evra veća od početne cene od 38.883 evra, na koliko je procenjeno 100 odsto kapitala tog medija u vlasništvu Opštine Požega.

Kruševački biznismen kupio je i RTV Pančevo za 87.200 evra, RTV Kruševac za 14.000 evra i RTV Kragujevac za 85.500 evra, kao jedini ponuđač na tenderima.

Prema navodima medija, Milosavljević je vlasnik preduzeća za proizvodnju plastične ambalaže Sloga i vlasnik klinike Sloga medik, član je Socijalističke partije Srbije (SPS) od osnivanja, od 2009. do 2012. bio je zamenik gradonačelnika Kruševca, a kako je rekao, od tada više nije aktivno u politici, već se bavi biznisom.

Na svim tenderima za medije Milosavljević je uslovno proglašen za kupca, pošto će ugovori biti zaključeni ;nakon dobijanja pozitivnih mišljenja ; Uprave za sprečavanje pranja novca i Regulatornog tela za elektronske medije.

Javne licitacije medija počele su 6. avgusta, a po novim propisima oni treba da budu privatizovani do kraja oktobra ove godine. Ako do tada ne dobiju novog vlasnika, njihove akcije će biti besplatno podeljene sadašnjim i bivšim radnicima. Ukoliko radnici to ne prihvate medij će biti ugašen. Agencija za privatizaciju objavila je i da je Javno preduzeće za informisanje Šumadija iz Aranđelovca koje emituje radio program, ; prodato na javnom nadmetanju za 34.000 evra Saši Jankoviću iz Aranđelovca.

Informativni pres centar Opštine Vladičin Han koji emituje TV program, prodat je za 8.230 evra Milošu Diniću iz Vladičinog Hana.

Agencija za privatizaciju objavila je da je tender za prodaju Javno informativnog preduzeća Bačka Topola, koje emituje radio pogram, bio neuspešan jer nije dostavljena nijedna ponuda.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend