29. apr 2015.

Na Facebooku prijete novom šefu HND-a Lekoviću: „Mrš iz Hrvatske, govno četničko!“

sasalekovic_hnd_prijetnje_facebook„Žena Milorada Pupovca izabrana je za potpredsjednicu Hrvatskog novinarskog društva!“, „HND je takozvano hrvatsko“, „Srbi preuzeli HND“, „Saša Leković novi je predsjednik HND, a pravo mu je ime Aleksandar“, ovo je samo dio napisa desnih ekstremističkih „portala“ o izborima unutar cehovske organizacije, a reakciju „naroda željnog prave istine“ nije trebalo dugo čekati. Naime, novi šef HND-a počeo je dobivati otvorene prijetnje

Saznao o sebi, što nikada nije

„Mrš iz Hrvatske smeće srpsko neprijateljsko prljavo!“, „GOVNO ČETNIČKO! Ti i tvoja gubitnička banda SAMO DO IZBORA, onda letitite govna srpska!“, „Istina boli smrdljivo četničko govno?“, „MRŠ“, samo je dio komentara koje je dobio novoizabrani šef HND-a Saša Leković.

Leković u razgovoru za Index kaže da je tek kada je izabran za šefa HND-a o sebi saznao i neke  stvari za koje do sada nije znao. Tako je saznao da se ne zove Saša već Aleksandar. Saznao je o sebi i da je bio u nekadašnjem Savezu komunista kao i da govori „hrvatski s  titogradskim naglaskom“. Saznao je i da je izborom Slavice Lukić za potpredsjednicu Milorad Pupovac ‘preuzeo’ HND iako je kolegica Lukić protekle četiri godine bila potpredsjednica HND-a.

Nisu problem „hejteri“, nego mediji

„Mene zapravo ne zabrinjavaju profesionalni ‘hejteri’. Oni će za dan-dva ionako naći neku drugu žrtvu. No, ponašanje nekih novinara i medija pokazuje što je pravi problem. Naime, najprije me oblate ili objave nečiju laž protiv mene, a potom me zovu za komentar ili kada na pitanja dobiju iscrpne i argumentirane odgovore, ne objave ih ili objave ono što im odgovara istrgnuto iz konteksta. Ali kad bi me to pokolebalo ne bih niti zaslužio biti predsjednik HND-a“, kaže Leković dodajući da ga veseli što je dobio na stotine poruka podrške.

Isto tako, Leković kaže i da su mnogi novinari najavili da će se učlaniti u HND, uključujući i one koji su ga  ranije napustili. No, vratimo se na prebrojavanje krvnih zrnaca novom šefu HND-a.

Liječe frustracije prebrojavajući krvna zrnca

„Onima pak koji svoje frustracije liječe prebrojavajući mi krvna zrnca, lamentirajući o mom ‘nečistom’ imenu, proglašavaju me četnikom, izmišljajući somnambulne teorije zavjere pa čak i zločine koje nikada nisam počinio želim ugodan ostatak dana i sve najbolje u životu. Šteta uzaludna truda. S toliko potrošene energije moglo je bar jedno selo u Hrvatskoj imati mjesec dana električnu energiju i toplu vodu“, napisao je Leković dodajući da svi oni koji zapravo žele znati njegovu detaljnu biografiju to mogu doznati preko Centra za istraživačko novinarstvo.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend