13. nov 2015.

Nema zasedanja Skupštine grada Niša bez TV prenosa

a5f13555bd4ef4a5a40a8d461e62c6ca_XLBlokiranjem govornice, 37. sednicu Skupštine grada Niša prekinula je opozicija, nezadovoljna izostankom direktnog TV prenosa. Kako je Niškim Vestima rekao Milan Lapčević, šef odborničke grupe DSS-a , danas su na dnevnom redu trebalo da budu izveštaji o radu niških javno komunalnih preduzeća i ustanova „koja su u velikim problemima i građani Niša to moraju da znaju.“

“Na današnjoj sednici trebalo je da se usvoje izveštaji o radu niških javno komunalnih preduzeća, a svi znamo da su u jako velikim problemima. Osim toga, trebalo je da se usvoje programi rada zdravstvenih ustanova za 2015. godinu, što je samo po sebi paradoksalno jer je novembar mesec. ” rekao je Milan Lapčević šef odborničke grupe DSS- u SG Niša.

Lapčević je naglasio da se nikada za proteklih 20 godina nije desilo da izostane direktan televizijski prenos, a naročito ako se raspravlja o ovako važnim tačkama.

“ To su razlozi zbog kojih smo tražili da se obezbedi TV prenos.Na sastnaku šefova odborničkih grupa traženo je od predsednika SG i gradonačelnika da omoguće uslove za normalan rad Skupštine. Kako se to nije desilo, sednica je prekinuta, a o nastavku ćemo biti obavešteni. Mi od našeg zahteva nećemo odustati, jer građani Niša treba da čuju kako rade naša javno komunalna preduzeća, u kakvom su stanju, jer je osnov za jedno demokratsko društvo upravo javnost u radu”, kategoričan je Lapčević.

Govornicu u gradskom parlamentu blokirali su odbornici opozicije, a nastavak sednice je neizvestan i zavisiće od toga kako brzo skupštinska većina uspe da omogući direktan TV prenos.

Do izostanka televizijskog prenosa, koje je do sada radila Niška televizija
( NTV), došlo je usled privatizacije ove medijske kuće, koja od 9. novembra i zvanično ima novog vlasnika, a to je konzorcijum koji čine Slađana Ostojić i Vitko Radomirović .

“O posledicama privatizacije NTV-a, ne bih sada da pričam. Ja sam upozoravao na posledice mnogo ranije i tražio i predlagao modele za nastavak funkcionisanja NTV-a. Nije bilo sluha ni iz redova vlasti, ni iz redova opozicije. Sada je to taj “danak” koji neko mora da plati. Kako je do sada bilo para u budžetu za finansiranje NTV-a i skupštinskih prenosa, moraće i na dalje da ih bude.” kazao je sef odborničke grupe DSS-a.

Da podsetimo, Skupština grada Niša, koja je bila osnivač NTV-a, godišnje je izdavajala 44 miliona dinara iz gradskog budžeta za funkcionisanje gradske televizije. U tu cifru bili su uključeni i direktni televizijski prenosi sednica SG Niša.

Početak današnje, 37. sednice SG Niša obeležilo je i okupljanje Udruženja predsednika skupština stanara koji su tražili smenu direktora JP “Toplana”, a na protestu je bilo oko stotinak građana.

 Foto: Niške vesti  

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend