16. mar 2016.

Niš: Udruženje stanara traži regionalni javni servis

Udruženje predsednika skupština stanara iz Niša najavilo je da će sutra početi da prikuplja potpise građana za izmenu medijskih zakona koje će omogućiti formiranje regionalnih javnih servisa

Na konferenciji za novinare koja je tim povodom danas organizovana rečeno je da bez regionalnih javnih servisa građani južno od Beograda ne mogu da ostvare ustavno pravo na objektivno i pravovremeno informisanje.

„Javni servisi zastupaju opšti interes, a uređivačka politika u njima kontroliše se putem Upravnog i Nadzornog odbora, što nije slučaj u privatnim medijima“, rekla je Ana Kražić iz Udruženja predsednika skupština stanara.

Ona je istakla da u Srbiji treba da postoji pet medijskih regionalnih servisa kao što to predviđa medijska strategija, i oni bi trebalo da se finansiraju iz TV pretplate koju plaćaju svi građani.

Kražić je najavila da će Udruženje prikupljati potpise za izmenu medijskih zakona svakog radnog dana od 17 do 19 časova u prostorijama u Ulici Branka Krsmanovića 31.

Građani će moći da potpišu peticiju, dodala je Kražić, i na protestima koje udruženje organizuje, a prvi naredni protest zakazan je za četvrtak, 17. mart u 17 časova u Parku svetog Save.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend