07. jul 2015.

Novinari prešli u novi „Komunalac“

kameraPočetkom ovog meseca prestalo je da postoji Javno preduzeće za informisanje „Vrbas“

Većina, od ukupno 35 zaposlenih, nastavila je da radi u TV Bačka i na radiju Vrbas, iako više ne znaju ko im je poslodavac. Ne veruju da će mediji opstati, jer su dugovanja tri i po puta veća od vrednosti preduzeća.

U međuvremenu opština je našla rešenje za sedmoro zaposlenih, nudeći im posao u novom komunalnom preduzeću.

Na poslednjoj sednici SO promenjen je osnivački akt JKP „Standard“, čime je formirano novo JKP, pod nazivom „Komunalac“, u kome sada sedmoro medijskih poslenika radi u odeljenju „za proizvodnju kinematografskih dela, audiovizuelnih sadržaja i TV programa, ispitivanja javnog mnjenja i organizovanje sastanaka i seminara“.

Sve komunalne usluge prenete su u novo preduzeće, a „Standard“ će nastaviti da se stara samo o grejanju.

Za v.d. direktora „Komunalca“ imenovan je dosadašnji direktor „Standarda“, Radomir Čurović.

„Novo odeljenje, u novom JKP, delovaće i kao dopisništvo, koje će pripremati i slati priloge radijskim i TV kućama u pokrajini i republici, jer bi bilo nedopustivo da velike manifestacije u opštini ne budu medijski propraćene. Novi radnici će na tržišnim osnovama, kao i ostali u JKP „Komunalac“, zarađivati plate“, objasnio je Čurović.

Deo nezadovoljnih radnika JPI „Vrbas“ uputio je dopis direktoru, Opštinskom veću Samostalnog sindikata, odbornicima i predsedniku opštine, naglašavajući kako nije sporan pokušaj lokalnog rukovodstva da uposli ljude, već je nedopustivo kako je to urađeno.

Diskriminacija je više nego očigledna. Ponudu o prelasku u novo javno preduzeće dobili su zaposleni u JPI „Vrbas“, koji su članovi vladajućih stranaka, a najvažnije je bilo da se za svakog od njih pojedinačno založio neko od političara. Sigurno je da na „listu za spasavanje“ nisu došli zbog svojih radnih kvaliteta  navedeno je u dopisu.

Autor: Z. R.

Preuzeto sa: NUNS

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend