10. avg 2015.

NUNS i NDNV: Kampanja protiv opozicije, TV Pink negira

PinkNezavisna udruženja novinara Srbije i Vojvodine najoštrije su danas osudili „sramne kampanje“ koje pojedini mediji, pre svih Informer i RTV Pink, vode protiv političkih protivnika republičke vlasti, zahtevajući da se one pod hitno zaustave, što Kolegijum TV Pinka odbacuje tvrdeći da to upravo oni rade u korist DS i Bojana Pajtića.

NUNS i NDNV smatraju da bi Ministarstvo kulture i informisanja moralo da reaguje povodom najnovijih medijskih objava protiv predsednika Demokratske stranke Bojana Pajtića, koji ne samo da krše medijske zakone i predstavljaju profesionalno i moralno dno nego imaju i sve odlike poziva na linč.

Oni podsećaju da su se pre nekoliko dana u Novom Sadu pojavili grafiti koji pozivaju na Pajtićevo ubistvo, što može biti posledica ovakve kampanje.

NUNS i NDNV upozoravaju da su organizovane medijske hajke protiv lidera opozicije odlika nedemokratskih i totalitarnih društava i da uvek imaju izuzetno loše posledice na društvene i političke procese u zemlji.

Kolegijum TV Pinka odbacio je navode NUNS-a i NDNV-a i ukazao da su „izneli laž da ta televizija vodi kampanju protiv političkih protivnika republičke vlasti“.

„Na osnovu čega ste zaključili da TV Pink vodi kampanju? Izgleda da vam smeta što smo iz lista Informer preneli vest gde letuje predsednik DS-a i vojvođanske vlade, Bojan Pajtić pozivajući se na izvor. Šta je tu kampanja draga gospodo iz NUNS-a?“, navodi se u saopštenju Kolegijuma.

Odbacujući, kako kažu, podmetanje da TV Pink učestvuje u kampanji protiv političkih protivnika republičke vlasti,
oni pozivaju NUNS i NDNV da budu „iskreni i priznaju javno da to upravo oni rade, ali u korist Demokratske stranke i Bojana Pajtića“.

„Krajnje je vreme da prestanete da se lažno predstavljate kao udruženje novinara, kada je očigledno da ste ekspozitura jedne političke opcije. Prema tome, jasno je ko laže i ko predstavlja moralno dno“, kaže se u saopštenju Kolegijuma TV Pink.

 Foto: UNS 
Preuzeto sa: UNS

1 komentar za: “NUNS i NDNV: Kampanja protiv opozicije, TV Pink negira

  1. „Politicki protivnici republicke vlasti“. Moze li neko da mi objasni sta podrazumeva ovaj pojam. Ko je kome „protivnik“ ? Zasto i zbog cega?

    14. авг 2015. at 18:16

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend