10. jul 2015.

Odloženo suđenje Tanjugu zbog bolesti direktorke koja je viđena na poslu

sudski cekicSuđenje po tužbi bivše novinarke Tanjuga Maje Bekčić Petrović protiv ove novinske agencije koje je bilo zakazano za danas u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, odloženo je za 6. oktobar jer se zastupnica ovog preduzeća, direktora Branka Đukić nije pojavila na suđenju

Branka Đukić je preko svog punomoćnika dostavila  uverenje iz Urgentnog centra da je bolesna, zbog čega je advokat Maje Bekčić Petrović, Vojin Biljić zatražio odlaganje ročišta.

Sudija Radun Bubanja rekao je da je „razočaran što suđenje odlaže jer je slučaj prilično jasan“. Kako je dodao, „bio je na granici da presudu donese i bez saslušanja“.

Iako se na suđenju nije pojavila zbog bolesti, Maja Bekčić Petrović rekla je za UNS da je direktorka Tanjuga u to vreme bila na poslu.

„Nekoliko kolega mi je potvrdilo da je Branka Đukić u vreme kada je trebalo da bude na suđenju bila na poslu. Znam i šta je obukla. Mogu samo da kažem da je ovo u skladu sa njenim ranijim ponašanjem i da me ne iznenađuje,“ izjavila je UNS-u Maja Bekčić Petrović.

Bekčić Petrović je tražila od suda poništavanje Aneksa ugovora o radu kojim je u avgustu 2013. godine sa mesta pomoćnika glavnog i odgovornog urednika za spoljno-politički servis premeštena na mesto novinara-reportera sa znatno nižom zaradom.

Podsećamo, Maja Bekčić Petrović bila je pomoćnica glavnog i odgovornog urednika multimedije (video, foto, fono i Internet) u Tanjugu, da bi naknadno bila premeštena na mesto pomoćnice glavnog i odgovornog urednika za spoljno-politički servis i desk.

Nakon što je  u julu 2013. konkurisala za direktora ove novinske agencije, Aneksom ugovora, bez obrazloženja, premeštena je na mesto novinara- reportera.

Kako je Bekčić Petrović tada rekla za UNS, „nijednim postupkom nije prekršila radnu obavezu niti narušila ugled Tanjuga“.

Osim što je premeštena na mesto novinara-reportera, Bekčić Petrović nije imala osnove uslove za rad, a bilo joj je oduzeto i pravo emitovanja vesti.

„Nemam svoje mesto u redakciji, nemam kompjuter. Šetam po redakciji dok neko od novinara ne ode na događaj. Niko mi ne daje novinarske zadatke. Sama tražim šta bih mogla da radim, kako ne bih sedela besposlena“, rekla je tada Bekčić Petrović.

Novinarka Tanjuga dala je otkaz u julu 2014. godine.

1 komentar za: “Odloženo suđenje Tanjugu zbog bolesti direktorke koja je viđena na poslu

 1. novembar

  Vec poznati stav SNS je IGNORISATI DO ZABORAVA ili gibljenja strpljenja.
  Praviti se GLUVIM .
  Cutnja
  dokle ce tako dok se neko ne okurazi i uradi pravu stvar .

  15. јул 2017. at 17:41

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend