07. okt 2014.

Održan protest ispred Studija B

protest ispred studia bNa platou ispred Beograđanke večeras je u organizaciji Nezavisnog udruženja novinara Srbije održan protest zbog prestanka emitovanja emisija „Sarapin problem“ i „U centru“.

Članica Izvršnog odbora NUNS-a Jovana Gligorijević pročitala je Proglas o medijskim slobodama koji je ponuđen novinarima i građanima na potpisivanje, a koji, kako je istakla, brinu zbog budućnosti srpskog društva.

„Sumnje da vlast guši slobodu medija postaju opravdane, reč je o suptilnim metodama gušenja medija… Krajnje je vreme da se brinemo zbog očiglednih činjenica. U prilog tome govori i da sa programa televizijskih kanala ubrzano nestaju emisije u kojima je postojala razmena mišljenja, dok je istraživačko novinarstvo zamrlo, a umesto toga imamo tabloidne kampanje…“, navedeno je u Proglasu koji je pročitala Gligorijević.

Ranije danas, NUNS je saopštio da se javni protest ispred RTV Studio B organizuje, jer je izmenama programske šeme i izostavljanjem emisija „Sarapin problem“ i „U centru“ znatno sužen prostor za javni dijalog.

Na taj način je, kako je navedeno, gledaocima uskraćena mogućnost da se čuju različita mišljenja o najvažnijim društvenim temama.

Nedavno je iz istih razloga održan i protest ispred televizije B92 na kojoj se više ne emituje emisija „Utisak nedelje“ autorke Olje Bećković.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend