30. jun 2015.

Oglašena prodaja Tanjuga i 37 drugih medija u Srbiji

tanjug-logoAgencija za privatizaciju Srbije uputila je javni poziv za prikupljanje ponuda za privatizaciju Novinske agencije Tanjug iz Beograda i 37 drugih medija u Srbiji

U oglasu objavljenom u štampi, navodi se da Republika Srbija prodaje 100 odsto udela u vlasništvu u Tanjugu a da je, prema izveštaju ovlašćenog procenitelja, procenjena vrednost kapitala 760.936 evra.

Pravo na učešće u tom postupku imaju domaća i strana, fizička i pravna lica, kao i konzorcijumi koji mogu da se prijave najkasnije do 30. jula do 15 sati, po detaljno opisanoj proceduri.

Naknada za otkup prodajne dokumentacije je 100.000 dinara a otvaranje ponuda obaviće se 3. avgusta u prostorijama Agencije za privatizaciju u Beogradu.

Na prodaju su ponuđeni i Radio Požarevac, Radio-televizija Kruševac, Radio Raška, Ivanjički radio, Radio Subotica, Radio i televizija Bačka Palanka, Javno preduzeće za informisanje Šumadija iz Aranđelovca, Radio-televizija Šabac, Radio-televizija Kragujevac, RTV Pruga iz Lajkovca, Niška televizija, Reč radnika iz Aleksinca, Radio Medveđa, Radio-televizija Pančevo i Javno radiodifuzno i TV preduzeće Petrovac na Mlavi.

Takođe su objavljeni pozivi za Informativni centar Bački Petrovac, Informativni pres centar opštine Vladičin Han, Televiziju Blace, Radio Valjevo, Radio Sečanj, Javno informativno preduzeće Novi put iz Jagodine, BC info iz Bele Crkve, Radio Bačka, Radio-televiziju Brus, Radio i televiziju Trstenik, gradski informativni centar Apolo iz Novog Sada, Radio-televiziju Inđija, Javno preduzeće za informisanje Novi Pazar, novosadski Dnevnik, Televiziju Požega i Radio-televiziju Caribrod-Dimitrovgrad.

Zainteresovani će moći da postanu vlasnici i Radio Požege, TV Ljiga, Centra za informisanje Kneževac, Radio Šida, Radio-televizije Stara Pazova i Radio Pirota.

Radio Valjevo vredi 3.373 evra

Odbornici Gradske skupštine u Valjevu odlučili su danas na vanrednoj sednici da JIP Radio Valjevo vredi 408.000 dinara, ili – 3.373 evra.

Ukoliko to javno preduzeće ne bude prodato prvi put, za drugu prodaju cena će biti niža i iznosiće oko 130.000 dinara, odnosno oko 1.100 evra.

Ukoliko najstarija elektronska medijska kuća u Valjevu, osnovana 27. novembra 1967, ni tada ne bude privatizovana, biće pokrenut srečaj, a konačna sudbina znaće se do 31. oktobra.

Na današnjoj sednici gradskog parlamenta, na kojoj je privatizacija Radio Valjeva bila jedina tačka, rečeno je da je u budžetu obezbeđen novac za finansiranje tog medija do kraja godine, te da će 11 zaposlenih u slučaju stečaja dobiti otpremnine, dok oprema, dokumetacija i fonoteka prelaze u vlasništvo lokalne vlasti.

Radio Valjevo ranije nije prodat ni posle tri aukcije, a potom je broj zaposlnih sa 26 smanjen na deset. Taj broj povećan je za jednog radnika nakon poslednjeg izbora direktora i glavnog urednika među kandidatima van kuće, a taj yaposleni je potom uzeo otpremninu i napustio Radio Valjevo.

U ovom trenutku ne zna se da li ima zainteresovanih za kupovinu Radio Valjeva. U Valjevu postoje jedna regionalna i četiri privatne radio stanica sa dozvolama dobijenim na konkursu RATEL i RRA.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend